StoryEditor

Vysokovýkonné ekologické servery

19.12.2005, 23:00

Spoločnosť Sun Microsystems zverejnila niekoľko zásadných ohlásení vrátane revolučných nových vysokovýkonných systémov s 9,6 GHz procesormi, uvedených modelmi Sun Fire T1000 a T2000 s technológiou CoolThreads. V rámci svojej angažovanosti pre vývojárske spoločenstvo a na riešenie rastúcich potrieb internetu novej generácie spoločnosť Sun tiež oznámila svoj úmysel zverejniť technológie multivláknových procesorov s cieľom ďalej znížiť bariéry pre inováciu a vývoj aplikácií. V rámci tohto celosvetového uvedenia produktov, ktoré prebehlo v posledných dvoch týždňoch vo vyše 25 krajinách, Sun ukáže bezprecedentnú podporu na svoj nový serverový rad a mikroprocesor UltraSPARC T1 od celého spektra svetových technologických lídrov vrátane spoločností Oracle, Symantec a BEA.
"Inovácie spoločnosti Sun sú znova na čele odvetvia a ekonomickej reality budovania internetu novej generácie," povedal Scott McNealy, predseda a hlavný výkonný riaditeľ spoločnosti Sun Microsystems, Inc. "Je to štvrťrok plný svetových prvenstiev -- prvý 9,6 GHz odvetvovo štandardný server na svete, prvý open source mikroprocesor na svete, prvý komplex open source operačného systému a webových služieb na svete a najkompletnejší rad udržateľných inovácií pre rastúci trh sieťovej infraštruktúry. The Network is the Computer ešte nikdy neplatilo viac ako dnes a spoločnosť Sun nikdy nebola konkurencieschopnejšia."
Zásadné kroky spoločnosti Sun v jej ponukách softvéru, hardvéru a služieb vyvolávajú niektoré z najvýznamnejších zmien, ktoré odvetvie IT zaznamenalo za celé roky. Nový serverový rad spoločnosti Sun, definujúci nový odvetvový štandard pre výkon, priestorovú a energetickú efektívnosť s prelomovou technológiou procesora UltraSPARC, poráža konkurenciu vo výkone, pričom výrazne znižuje spotrebu energie a znižuje nákladné priestorové požiadavky dátových centier. Toto nové oznámenie serverov spolu s predchádzajúcimi oznámeniami serverov x64 a UltraSPARC IV+ robí serverový rad spoločnosti Sun najatraktívnejšou ponukou pre zákazníkov, ktorí chcú zabezpečiť svoje dátové centrá výkonom pre ďalšiu vlnu internetu.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
08. september 2024 15:49