StoryEditor

Tento týždeň na trhoch

21.08.2006, 00:00

Pondelok
Na prvý deň nového obchodného týždňa nie sú naplánované nijaké dôležité makroekonomické údaje.

Utorok
Francúzsky hrubý domáci produkt za druhý kvartál bude informáciou, ktorou otvoríme utorkové obchodovanie. Nasledovať bude nemecký index podnikateľského sentimentu, meraný inštitútom ZEW. Jeho hodnota pravdepodobne klesne z 15,1 bodu na 12,1 bodu. Popoludní ešte bude k dispozícii index richmondského Fedu, ktorý monitoruje výhľad vo výrobnom sektore daného regiónu Spojených štátov.

Streda
Stredajšie dopoludnie prinesie priemyselné objednávky Veľkej Británie. Potom svoju pozornosť presunieme do Poľska, odkiaľ očakávame čistú infláciu za mesiac júl. Posledná informácia dňa príde až spoza Atlantiku a budú to tržby za predaj existujúcich domov za júl. Trh očakáva, že tržby klesli z hodnoty 6,62 mil. dolárov na 6,57 mil. dolárov.

Štvrtok
Prvou informáciou stredajšieho dopoludnia budú nemecké ceny importovaných produktov za júl. Priemerný odhad analytikov naznačuje, že ceny stúpli na mesačnej báze o 1,6 percenta, vďaka čomu ceny medziročne vzrástli o 5,6 percenta. Z Nemecka očakávame ďalšie dve informácie, a to hrubý upravený domáci produkt za druhý štvrťrok a Ifo index spotrebiteľského sentimentu, ktorý zrejme klesne z úrovne 108,6 bodu na 108 bodov. Z Maďarska potom prídu maloobchodné tržby za šiesty mesiac a popoludní príde niekoľko údajov z USA. Bude to počet novovydaných stavebných povolení, tržby za predaj nových domov, týždenná nezamestnanosť a objednávky tovarov dlhodobej spotreby, ktoré v júli pravdepodobne vzrástli o 0,2 percenta po predchádzajúcom 2,9-percentnom vzostupe.

Piatok
Piatkové obchodovanie prinesie júnovú obchodnú bilanciu našej krajiny. Nasledovať bude ešte hrubý domáci produkt Veľkej Británie za uplynulý štvrťrok, ktorým tridsiaty tretí obchodný týždeň uzavrieme.

Zdroj: Katarína Antoničová, Investičná a Dôchodková, správ. spol.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
06. október 2024 07:26