StoryEditor

Podnikanie prináša slobodu. Je vhodné aj pre vás?

30.09.2024, 00:00

Robíte len to, čo chcete, nikto vám nehovorí, čo a ako máte robiť.

Nemusíte si pýtať dovolenku ani žiadať o vyššiu mzdu. Naučíte sa mnoho nových zručností a rozšírite vaše vedomosti, pretože budete musieť zvládnuť rôzne aspekty, ako sú manažment, financie, marketing či vedenie ľudí. Podnikanie má veľa ďalších výhod, ktoré môžu zlepšiť aj váš osobný život.

Podnikanie je o sebarealizácii a získaní nezávislosti. Umožní vám pracovať na vlastných nápadoch a projektoch, vytvoriť si vlastný plán prinášajúci väčšiu slobodu. Ako podnikateľ si môžete prispôsobiť svoj pracovný rozvrh svojim potrebám a prioritám a lepšie tak skĺbiť pracovný a súkromný život. Ak budete úspešný, raz už nebudete len živnostníkom či jednoosobovou eseročkou predávajúcou svoj vlastný čas, vďaka čomu sa vaše možné príjmy môžu výrazne zvýšiť. Je teda podnikanie oslobodzujúce?

Sloboda je odmenou za zodpovednosť

Podnikanie je tiež o ochote zariskovať. Je o veľkej zodpovednosti, ktorá sa nedá ani len porovnávať so zamestnaním niekde v kancelárii. A v neposlednom rade aj o množstve nepredvídateľných problémov z neskutočného spektra oblastí, ktoré budete musieť každodenne riešiť. Podnikanie určite nie je pre každého. Ak však máte vášeň pre určitú oblasť, nápad na zlepšenie alebo túžbu po nezávislosti a sebarealizácii, podnikanie môže byť pre vás ideálne.

Osobná pomoc a podpora pre každého podnikateľa

Vo VÚB banke máme podnikanie v krvi. Sme najväčšou korporátnou bankou na Slovensku a desaťročia pomáhame podnikateľom napĺňať ich ciele. Zabezpečujeme financovanie potrebné na každodenné fungovanie aj rast a, samozrejme, aj zvládanie nečakaných výziev. So slovenskými podnikateľmi sme zažili dobré aj náročné obdobia.

Vieme, že každé podnikanie je unikátne, a preto ako jediná banka na Slovensku poskytujeme služby poradcu podnikateľa na každej našej pobočke. Bez rozdielu, či práve svoj biznis rozbiehate, alebo už máte miliónové obraty a stovky zamestnancov. Osobná starostlivosť a profesionálne služby poradcu podnikateľa sú našou zárukou lepšieho pochopenia vášho biznisu a efektívnejšieho riešenia vašich požiadaviek, čo šetrí podnikateľovi to najcennejšie – jeho čas.

Malým podnikateľom navyše poskytujeme aj podnikateľský finančný plán na mieru, ktorý vychádza z našich dlhoročných podnikateľských skúseností aj know-how významnej európskej finančnej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorej sme súčasťou. Podobné služby poskytujú podnikateľom externí konzultanti, no vo VÚB banke vám ho pripravíme zadarmo a pomôžeme vás nasmerovať na kľúčové oblasti vášho biznisu. Dokonca z neho môžete zistiť, ako sa vám darí v porovnaní s podobnými firmami vo vašom odvetví.

image
Shutterstock

Podnikáte či chcete začať podnikať? Máme pre vás podnikateľský účet aj s POS terminálom na rok zadarmo*

Štart podnikania je asi najväčšou výzvou pre každého podnikateľa. Je potrebné vydržať, kým sa biznis stabilizuje a začne prinášať plánovaný zisk. Preto je dobrou správou, že okrem podnikateľského účtu aj s POS terminálom na rok zdarma u nás máte možnosť získať predschválené limity vďaka podnikateľskej úverovej a investičnej linke. Vďaka nim môžete rýchlo a jednoducho získať (na základe objemu kreditných obratov) dodatočné zdroje na chod či rozvoj vášho podnikania. Aktuálna výška limitov je k dispozícii na výpise z účtu či v internet bankingu už po niekoľkých mesiacoch od začiatku podnikania a priebežne sa aktualizuje. S podnikateľskou úverovou linkou môžete získať bezúčelový Profi úver vo forme kontokorentného či termínovaného úveru až do výšky 125 000 , ktoré sú zárukou bezproblémového cash flow alebo pokrytia nevyhnutných nákladov. Podnikateľskú investičnú linku môžete využiť formou operatívneho alebo finančného lízingu alebo úveru na financovanie nových aj jazdených motorových vozidiel, strojov, prístrojov a zariadení až do výšky 87 000 €. Tešíme sa na vás s vašimi podnikateľskými príbehmi na našej pobočke!

* Pri zriadení do konca novembra 2024 s podmienkou aktívneho využívania: Ak počas prvého polroka zrealizujete aspoň v 4 mesiacoch minimálne 5 kreditných alebo debetných transakcií mesačne, dostanete k 6 mesiacom zadarmo ďalších 6.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
30. september 2024 14:55