StoryEditor

S omietkami Primalex vás zmeny klímy nezaskočia

08.07.2024, 00:00

Potrebuje fasáda vášho domu novú omietku? Myslite dopredu a chráňte svoje steny pred znečistením, škodlivými organizmami a extrémnym počasím. Omietky Primalex Silicone a Primalex Siloxan vytvárajú povrch vysoko odolný voči nepriaznivým vonkajším vplyvom a zabraňujú vzniku rias a plesní. Vďaka tomu zostane vaša fasáda dlhodobo čistá a krásna. Môžete si vybrať z viac ako 1 000 farebných odtieňov.

Roztieraná alebo ryhovaná?

Pri výbere fasádnej omietky je dôležitá nielen jej kvalita, ale aj výsledný vzhľad. Pastové omietky sa predávajú už pripravené na aplikáciu a farebne zladené podľa výberu zo vzorkovnice. Podľa typu spojiva ich delíme na akrylátové, silikátové a silikónové. K najobľúbenejším patria silikónové omietky, ktoré vynikajú jednoduchou aplikáciou, pružnosťou, paropriepustnosťou, ľahkou čistiteľnosťou a vysokou odolnosťou voči poveternostným vplyvom. Je tiež potrebné zvoliť typ omietky podľa požadovanej výslednej štruktúry. Zatiaľ čo roztieraná omietka sa vytvára kruhovými pohybmi plastového hladidla, ryhovanú štruktúru dosiahneme priamočiarymi ťahmi. Ryhovaná omietka totiž obsahuje zrnitosť, ktorá pri ťahaní vytvára charakteristické ryhy.

image
Primalex

Odolný a samočistiaci povrch

S prémiovou roztieranou omietkou Primalex Silicone si fasáda domu zachová dlhodobo čistý a reprezentatívny vzhľad. „Táto omietka na báze silikónovej emulzie a organickej disperzie vytvára dekoratívny štruktúrny vzhľad (zrnitosť 1,5 mm) a vďaka technológii EXTREME CLIMATE odolá aj náročným klimatickým podmienkam. Navyše je samočistiaca – usadený prach a organické nečistoty sa vďaka vetru a dažďu z omietky prirodzene samy odstraňujú,“ vysvetľuje Radek Kříž, technický poradca značky Primalex. Omietka Primalex Silicone tiež predchádza vzniku rias a plesní, je paropriepustná a vodoodpudivá.

image
Primalex

Znižuje riziko popraskania

Špeciálnu akrylátovú pastovú omietku Primalex Siloxan si možno vybrať v prevedení pre roztieranú i ryhovanú štruktúru (veľkosť zrna 1,5 mm alebo 2 mm). Obsahuje mikrovlákna a silikónové aditíva, vďaka čomu sa vyznačuje vysokou pružnosťou a vodoodpudivosťou. Zároveň však dobre prepúšťa vodné pary. Táto omietka na báze organickej disperzie chráni povrch pred vznikom rias, plesní a odolá nepriaznivým vplyvom počasia vrátane kyslých dažďov. Tie majú negatívny dopad nielen na lesy, vodné zdroje či organizmy, ale aj na infraštruktúru vrátane fasád. Omietka Primalex Siloxan je navyše ľahko spracovateľná. Dostupná je v 2 najobľúbenejších odtieňoch – béžový piesok a hnedý opál, alebo si ju môžete nechať tónovať do ďalších viac ako 1 000 farebných odtieňov podľa vlastného priania.

image
Primalex

Príprava podkladu je základ

Aby si omietka zachovala svoje vlastnosti, dbajte na to, aby bol povrch vždy pevný, suchý, súdržný a zbavený všetkých nečistôt. „Pri starších alebo nesúdržných povrchoch je nutné podklad napenetrovať. Omietky potom aplikujeme na lepiace a stierkové hmoty, opatrené Primalex Univerzálnym omietkovým základom, ktorý výrazne zvyšuje priľnavosť omietok, bráni prenikaniu vody do podkladu a znižuje jeho savosť,“ dopĺňa Radek Kříž.

S omietkami Primalex budete pripravení na akékoľvek zmeny klímy a váš dom bude vyzerať krásne dlhé roky. Nájdete ich v sieti predajní DOM FARIEB, ale tiež na www.domyfarieb.skwww.primalex.sk, ako aj všetko ďalšie na maľovanie interiérov aj exteriérov.

 

Primalex získal medzinárodné ocenenie

Značka Primalex tento rok získala medzinárodné ocenenie spoľahlivosti, kvality a úspechu Superbrands. Slovenskí spotrebitelia a porota expertov Brand Council ju vybrali z tisícov nominovaných značiek. Primalex sa tak zaradil medzi najlepšie a najsilnejšie značky vo svojom odbore.

                

image
Primalex

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. august 2024 23:17