StoryEditor

DS Smith na Slovensku: Udržateľné riešenia v praxi

06.06.2024, 00:00

DS Smith, globálny líder v oblasti obalových riešení, preukazuje svoj záväzok k udržateľnosti aj na Slovensku.

Spoločnosť nahradila viac ako 950 000 kusov plastových obalov udržateľnými alternatívami z vlnitej lepenky. Tento krok je súčasťou širšej stratégie "Now & Next", ktorá má za cieľ znížiť plastový odpad a podporovať cirkulárnu ekonomiku. Táto stratégia bola spustená v roku 2020 so zámerom redukovať plastový odpad a podporovať cirkulárnu ekonomiku.

Do mája 2024 tak spoločnosť nahradila viac ako 1,2 miliardy kusov plastov na svojich medzinárodných trhoch, čím naplnila tento cieľ o 16 mesiacov skôr pred plánovaným termínom. Tento zámer spoločnosti sa týkal akéhokoľvek primárneho alebo sekundárneho plastového balenia, ktoré bolo znížené alebo úplne odstránené z balenia zákazníkov.

Martin Němec, generálny riaditeľ DS Smith pre Slovenskú a Českú republiku, zdôraznil dôležitosť tejto iniciatívy: „Pri vývoji našej stratégie udržateľnosti Now & Next sme si stanovili ciele, ktoré podporujú pozitívne environmentálne zmeny nielen v rámci organizácie, ale aj mimo DS Smith. Vďaka úzkej spolupráci s našimi zákazníkmi a neustálej snahe nahradiť problematické plasty robíme významný krok k minimalizácii nášho dopadu na planétu. Dnes už táto snaha nie je len výsadou, ale stala sa nevyhnutnosťou.“

image

Martin Němec, generálny riaditeľ DS Smith pre Slovenskú a Českú republiku

DS Smith

Inovatívne riešenia pre udržateľnosť a efektívnosť obalov

Jedným z príkladov úspešnej spolupráce je projekt so značkou TECHSAVERS, ktorá sa stretávala s vyššou mierou reklamácií z dôvodu poškodenia počítačových displejov počas prepravy. DS Smith navrhla riešenie, kde nahradila inserty a výplne z plastov a iných nerecyklovateľných materiálov insertmi z vlnitej lepenky. Toto viedlo k zníženiu poškodenia a zvýšeniu efektivity balenia. Navrhnuté riešenie nielen znížilo množstvo plastového odpadu, ale aj zlepšilo ochranu produktov počas prepravy a skladovania.

Na Slovensku sa táto spoločnosť aktívne podieľa na plnení jej globálnych zámerov a ukazuje, že aj lokálne iniciatívy môžu mať významný dopad na životné prostredie. Spoločnosť je tiež zapojená do vzdelávacích a informačných kampaní, ktoré majú ambíciu zvýšiť povedomie o dôležitosti udržateľnosti a recyklácie medzi širokou verejnosťou.

image
DS Smith

Investície do inovácií pre budúce potreby trhu

Okrem projektov, ktoré už spoločnosť realizovala, hľadá vždy nové príležitosti na zlepšenie svojich produktov a procesov. Investuje do výskumu a vývoja, aby mohla ponúkať inovatívne obalové riešenia, ktoré nielen spĺňajú, ale aj prekračujú očakávania zákazníkov. Tento prístup umožňuje spoločnosti nielen reagovať na súčasné výzvy, ale aj pripravovať sa na budúce potreby trhu.

DS Smith tak aj na Slovensku dokazuje, že udržateľné riešenia sú nielen ekologické, ale aj efektívne a praktické pre podnikanie. Týmto spôsobom pokračuje v svojej misii redefinovať obaly pre meniaci sa svet a podporovať pozitívne environmentálne zmeny.

image
DS Smith
menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. júl 2024 06:18