Operatívny lízing je vhodný pre každého – či už fyzické osoby, živnostníkov, malých podnikateľov alebo firmy. Každý si vie podľa svojich potrieb a možností vybrať vhodné auto a nastaviť jeho správu tak, ako požadujeDreamstime
StoryEditor

Arval Slovakia: My sa sústredíme na vozový park a firma sa môže venovať svojmu podnikaniu

04.06.2024, 00:00

Operatívny lízing môže firmám a podnikateľom šetriť čas aj peniaze. Aké výhody prináša a v čom je pre klientov prínosom? Porozprávali nám o tom Marian Burian, generálny riaditeľ spoločnosti Arval Slovakia, lídra trhu v operatívnom lízingu a tiež Michal Duška, obchodný riaditeľ spoločnosti.

Aké sú hlavné výhody operatívneho lízingu pre firemných klientov?

Marian Burian: V prvom rade majú k dispozícii nové, technologicky vyspelé a bezpečné autá bez počiatočných investícií. Nemusia sa starať o servisy či poistenie áut alebo riešiť mimoriadne situácie. Za prenájom vozidiel cez operatívny lízing platia každý mesiac rovnakú čiastku, čo znamená, že rozpočet na vozový park je stabilný a predvídateľný. Pomôžeme tiež s prechodom na ekologickejšie a úspornejšie vozidlá.

Ako zabezpečíte, aby operatívny lízing pre firmy zostal výhodný z hľadiska nákladov a efektivity správy vozového parku?

Michal Duška: Každý rok alebo aj dvakrát ročne naši odborníci kompletne preskúmajú prevádzku vozového parku danej spoločnosti a znovu vyhodnotia jej potreby. Dávame si záležať na tom, aby sme pochopili podnikanie klienta a vyhodnotili, čo by mu mohlo ušetriť čas a peniaze. Zmluvu o prenájme vozidiel si počas jej trvania môže klient prispôsobiť svojim potrebám. Netreba sa báť toho, že to, čo sa dohodne na začiatku zmluvného vzťahu, je nemenné. Operatívny lízing sa dá „ušiť“ na mieru podľa konkrétnych požiadaviek každého podnikateľa alebo firmy.

image

Marian Burian, generálny riaditeľ spoločnosti Arval Slovakia

Arval Slovakia

Pre ktorých klientov je operatívny lízing vhodný?

Marian Burian: Operatívny lízing je vhodný pre každého – či už fyzické osoby, živnostníkov, malých podnikateľov alebo firmy. Každý si vie podľa svojich potrieb a možností vybrať vhodné auto a nastaviť jeho správu tak, ako požaduje. Na základe toho potom platí mesačnú splátku. Ak si s tým nevie poradiť, my mu pomôžeme. Operatívnym lízingom podnikateľom odpadne bremeno starostlivosti o auto či vozový park. My sa sústredíme na vozový park firmy, takže spoločnosť sa môže venovať svojmu podnikaniu.

V čom spočíva hlavný rozdiel medzi nákupom nového vozidla a uzatvorením zmluvy na operatívny lízing?

Michal Duška: Prvý a základný rozdiel spozná klient už na začiatku, a to tak, že nemusí za auto zaplatiť nákupnú cenu. Ešte aj pri obstarávaní auta cez finančný lízing je potrebné zložiť akontáciu. Pri prenájme auta cez operatívny lízing však nič takéto nie je potrebné. Záujemca si na základe svojich požiadaviek a potrieb zvolí správu vozidla a platí už len pravidelnú mesačnú čiastku. Nemusí tiež hradiť poistenie auta, daň z motorových vozidiel či kupovať diaľničné známky. Zároveň nemusí riešiť návštevy servisov či opravy auta po mimoriadnych udalostiach. Zmluvu na operatívny lízing vie pritom uzatvoriť aj na kratšie obdobie niekoľkých mesiacov alebo na dlhšie obdobie niekoľkých rokov.

V súvislosti s rastúcim dopytom po ekologických riešeniach, ako Arval prispieva k podpore elektromobility v rámci svojho operatívneho lízingu?

Marian Burian: Chápeme, že niektoré firmy či podnikatelia majú obavy z prechodu na elektrické autá. Preto sa im snažíme vychádzať v ústrety a pomáhať im. Napríklad, naši odborníci vykonajú u záujemcu takzvaný „smart audit“ vozového parku. Čiže urobia analýzu jeho využívania a podľa výsledkov vieme klientovi poradiť, kedy a kde by bolo pre neho vhodné použiť elektrické auto a pomôžeme mu aj s výberom konkrétneho auta. Zároveň si firma môže prenajať elektrické vozidlo aj na jeden – dva mesiace na skúšku, a tak zistiť, či je pre ňu vhodné.

image

Michal Duška, obchodný riaditeľ spoločnosti Arval Slovakia

Arval Slovakia

Michal Duška: Zákazníkom ponúkame tiež možnosť doplnenia infraštruktúry dobíjania elektromobilov. Pretože práve nedostatok dobíjacích miest býva častou prekážkou podnikateľov v prechode na elektrické autá. My však vieme na mieru pripraviť riešenia dobíjania či už vo firemných priestoroch alebo u zamestnancov doma. A pre uľahčenie dobíjania na verejných miestach máme zazmluvnených všetkých troch poskytovateľov verejného dobíjania na Slovensku.

O Arval Slovakia:

Spoločnosť Arval Slovakia, člen finančnej skupiny BNP Paribas, bola založená v roku 2004. Špecializuje sa na operatívny lízing automobilov s plným servisom pre malé, stredné podniky a veľké spoločnosti a patrí medzi lídrov na trhu. Svojim zákazníkom poskytuje fleetové riešenia na mieru, odborné poradenstvo, 24-hodiný zákaznícky servis a plnú starostlivosť o vozový park klienta. Klienti majú k dispozícii online služby My Arval, ktoré prehľadne združujú informácie o vozovom parku spoločnosti. Spoločnosť je držiteľom ocenenia Slovak Superbrands za rok 2018 a 2019. Viac na https://www.arval.sk

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. júl 2024 21:46