StoryEditor

Prichádza Xiaomi 14 – dizajn švajčiarskych hodiniek, fotoaparáty Leica a rekordný výkon

05.03.2024, 00:00

Tento úplne nový smartfón predstavuje spoľahlivého a elegantného spoločníka na každodenné úlohy, ale aj na nevšedné situácie. Je stavaný ako na túry jarnými lesmi, tak aj na firemný večierok.

Vďaka svojmu kompaktnému telu, ktoré je citeľne menšie než väčšina dnešných prémiových smartfónov nebude prekážať v kabelke ani vo vrecku saka či nohavíc. Samozrejmosťou je plná odolnosť proti prachu a vode a tiež displej chránený tvrdeným sklom. Ale ak by sa predsa podarilo ho nešťastnou náhodou rozbiť, v cene je jeho bezplatná výmena počas prvého polroku používania.

image
Xiaomi

Unikátnu trojicu 50 Mpix fotoaparátov na zadnej strane pomáhala vyvíjať ikonická spoločnosť Leica a so Xiaomi vytvorili zariadenie na profesionálne zachytenie krajiniek aj portrétov. Hodí sa k tomu aj vylepšená 32 Mpix predná kamera so 4K nahrávaním pre luxusné videohovory. Xiaomi 14 sa môže pochváliť AMOLED displejom s jemným rozlíšením, 120 Hz plynulosťou pohybu a k tomu navyše vysokému jasu, takže je ľahko čitateľný aj na priamom slnku. To všetko poháňa momentálne najvýkonnejší mobilný čip na trhu Snapdragon 8 Gen 3 a nový operačný systém HyperOS založený na poslednom Androide.

Táto čerstvá novinka sa práve začala predávať za cenu 899 eur za verziu so 256 GB vnútornej pamäte a za 999 eur s 512 GB. Ak sa poponáhľate, tak do 18. marca môžete získať druhú menovanú verziu o 100 eur lacnejšie a k tomu ešte iné darčeky.

image
Xiaomi
menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
17. apríl 2024 18:59