Blanche Monnier.Twitter/prahbu.wayne/
StoryEditor

Blanche bola 25 rokov zamknutá v podkroví. Matka ju uväznila kvôli láske, ktorej sa odmietla vzdať (podcast)

Miroslav Kamody05.09.2022., 17:00h

Dvadsaťpäť rokov nevidela denné svetlo. Bola vydesená a úplne mimo zmyslov. Ostala na samotke. Všetko len preto, že sa nechcela rozísť so svojím priateľom.

Lajkuj Brainee.sk na

Keď sa policajti konečne násilím dostali do domu, v podkroví našli vo vlastnej špine žiť ženu, ktorá 25 rokov nevidela denné svetlo. Písal sa rok 1901 a Blanche Monnier mala 50 rokov a vážila necelých 25 kilogramov. Desiatky rokov trpela len preto, že jej matka jej neschválila vzťah so starším mužov, ktorého sa odmietala vzdať. 

image

Jakub Zitron Ťapák: To, že ti niečo nepríde vtipné ešte neznamená, že to nie je vtipné ostatným (podcast)

Lekári si mysleli, že hneď zomrie, pretože bola taká chudá. Keď ju sestričky okúpali, tak neustále opakovala, aké je krásne byť čistá. Za svoju opätovnú slobodu bola veľmi vďačná. Keď jej brata a matku postavili pred súd, vypovedal, že jeho sestra bola žena plná hnevu.

Veril, že je duševne chorá. Povedal, že len šialený človek by sa rozhodol zostať na samotke, než by súhlasil, že sa s niekým rozíde, a preto ju držali pod zámkom. Usúdili, že musí byť šialená a zaslúži si byť uväznená. Viac sa dozvieš v našom podcaste Not Sorry to Think. Celú epizódu si môžeš vypočuť nižšie, alebo aj na PodmazeGoogle PodcastsApple Podcasts či Anchore.

Zdroje použité v tejto epizóde, rovnako aj prepis celej epizódy, nájdeš po kliknutí na tento odkaz. Zvuky použité v tejto epizóde pochádzajú z webu freesound.org a pixabay.com.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/podcasty, menuAlias = podcasty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
14. máj 2024 14:59