Čo sledovať v máji na Disney+?Walt Disney Studios, Disney+, Hulu
StoryEditor

Čo sledovať na Disney+ v máji? Nové Kardashianky, príbehy zo sveta Star Wars aj jedinečný koncert skupiny Queen

Miroslav Kamody03.05.2024., 10:00h

Streamovacia platforma vytiahne v máji ťažké hudobné kalibre, ikonickú šou a poriadne oslávi aj deň Star Wars.

Lajkuj Brainee.sk na

Máj na streamovacej platforme Disney+ prináša ponuku nových seriálov rôznych žánrov, ktoré sľubujú niečo pre každého. Milovníci komédií sa môžu tešiť na tretiu sériu oceňovaného seriálu Základná škola Willarda Abbotta aj na návrat kultového Pána času.

Obľúbená šoubiznisová rodina sa vracia v piatej sérii seriálu Kardashians, dokument Beach Boys a koncert kapely Queen sú plné hudobných legiend a fanúšikovia detektívok môžu hľadať vraha v seriáli Shardlake, ktorý sa odohráva v tudorovskej ére. Na čo všetko sa ešte môžeš tešiť?

image

RECENZIA: Konečne poriadny historický seriál. Šógun je plný intríg, krvavých katán a kurtizán

My všetci cudzinci - film (24. apríl)

Aj keď premiéra filmu na Disney+ bola ešte koncom apríla, do našich noviniek sa minulý mesiac nedostal. Aj preto ho platforma promuje v rámci májových premiér. Dojímavý príbeh o láske, rodine a duchoch minulosti. Jednej noci v takmer prázdnom londýnskom paneláku sa Adam (Andrew Scott) náhodne stretne so svojim tajomným susedom Harrym (Paul Mescal), čo naruší rutinu jeho každodenného života.

Zatiaľ čo sa medzi nimi rozvíja vzťah, Adama pohlcujú spomienky na minulosť a zisťuje, že ho to tiahne späť do predmestského mestečka, kde vyrastal, a do domu z detstva, kde žijú jeho rodičia (Claire Foy a Jamie Bell), ktorí sa zdajú byť rovnakí ako v deň svojej smrti pred 30 rokmi.

Maturitný ples - film (3. máj)

Najlepšie kamarátky Jess a Hannah si v trinástich rokoch sľúbili, že budú mať úžasný ples. Napriek blížiacim sa zmenám, ktoré im v nasledujúcich štyroch rokoch prinesie stredná škola, sú obe odhodlané dodržať svoj sľub o maturitnom plese.

Do veľkej udalosti zostáva už len 24 hodín, keď sa všetko začne rúcať. Obe sa rozídu s partnermi, s ktorými mali ísť na ples. Jess a Hannah majú len jednu noc na to, aby si našli nových partnerov a splnili si svoj stredoškolský sen.

Star Wars: Príbehy z Impéria - seriál (4. mája - dostupné všetky časti naraz)

May the Fourth be with you! 4. máj je dňom Star Wars, a ako ho osláviť lepšie, než úplne novými príbehmi z preďalekej galaxie? Miniséria nám ukáže pohľad na hrôzostrašné Galaktické impérium očami dvoch bojovníčok na odlišných cestách. Ich príbehy sa odohrávajú v šiestich epizódach naprieč rôznymi obdobiami.

Mladá Morgan Elsbethová, ktorá prišla o všetko, túži po pomste v rozrastajúcom sa imperiálnom svete, zatiaľ čo bývalá Jedijka Barriss Offeeová robí všetko pre to, aby prežila v rýchlo sa meniacej galaxii. Ich rozhodnutia im určia osud.

Základná škola Willarda Abbotta - 3. séria (8. máj)

Komédia z pracovného prostredia sleduje skupinu oddaných a zapálených učiteľov – a riaditeľa bez hudobného sluchu – ako zdolávajú nástrahy školského systému vo Philadelphii. Hoci je všetko proti nim, sú odhodlaní pomôcť svojim študentom, aby uspeli v živote.

Aj napriek tomu, že títo úžasní verejní činitelia čelia početnej presile a nemajú dostatok financií, milujú svoju prácu. Nemajú však v láske ľahostajný prístup školského obvodu k vzdelávaniu detí.

Doctor Who - seriál (11. máj - premiéra troch častí naraz, nová epizóda každý týždeň)

V najnovšej sérii sa Doktor s Ruby Sundayovou vydajú na neuveriteľné dobrodružstvá v časopriestore. Navštívia Anglicko 19. storočia, ale aj vzdialené planéty v ďalekej budúcnosti, na ktorých zúri vojna.

Stretnú nových priateľov a spoločne s nimi sa postavia hrôzostrašným nepriateľom. Doctor Who (alebo Pán času, ak chceš) je seriálovou legendou, ktorej sa rozhodne oplatí dať šancu!

Kardashians - 5. séria (23. máj - nová časť každý týždeň)

Práve keď nadobudneš pocit, že život v rodine Kardashianiek a Jennerovcov už nemôže byť rýchlejší, naštartujú ho na plné obrátky. Od kinoplátna až po detské šťastie, rodina naďalej vo svojich snahách vzdoruje všetkým očakávaniam.

Kamery snímajú, ako Kourtney, Kim, Khloé, Kendall a Kylie prekonávajú spornú sesterskú dynamiku, a to všetko pod dohľadom obľúbenej matky Kris. A ty to všetko môžeš sledovať z pohodlia svojho domova.

Streamovacia platforma Disney+ je okrem iného plná hudobných ikon. Po Taylor Swift a Bon Jovi uvedie dokument Let It Be (8. mája), pôvodný dokumentárny film o skupine The Beatles z roku 1970, ktorý starostlivo zreštauroval tím Petra Jacksona v Park Road Post Production.

Nasleduje Queen Rock Montreal (15. mája), hudobný film v IMAX kvalite, ktorý zachytáva najznámejšiu rockovú skupinu na svete na vrchole jej koncertných síl, a v neposlednom rade sa predplatitelia dočkajú nového dokumentu The Beach Boys (24. mája), oslavujúceho legendárnu skupinu, ktorá spôsobila revolúciu v popovej hudbe. Jej ikonický harmonický zvuk zosobňoval kalifornský sen a uchvátil fanúšikov na celé generácie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
14. máj 2024 13:11