Kingdom Come 2 vyjde ešte tento rokWarhorse
StoryEditor

VIDEO Jedna z najlepších českých hier v histórii dostane pokračovanie. Kingdom Come 2 vyjde ešte tento rok

iDnes.czHonza Srp20.04.2024., 10:30h

Dlhých šesť rokov museli fanúšikovia ohromného českého hitu Kingdom Come: Deliverance čakať na informácie o prípadnom pokračovaní. Teraz je to však oficiálne. Príbeh kováčskeho učeníka Jindry bude pokračovať v okolí Kutnej Hory a vyjsť by mal ešte do konca roka.

Lajkuj Brainee.sk na

Aj keď okolo toho bolo množstvo zahmlievania a tajnostkárstva, oficiálne potvrdenie druhého dielu najvýraznejšej českej hry poslednej dekády nie je žiadnym veľkým prekvapením. Situácia je totiž úplne iná ako pred rokmi, kedy Kingdom Come: Deliverance dlho nemohlo nájsť oficiálneho distribútora, a tak sa jeho českí vývojári zo štúdia Warhorse museli obrátiť o podporu na komunitné financovanie, píše portál iDnes.

image

Od znásilňovania až po nepremožiteľné hrdinky. Ako sa menilo zobrazenie žien vo videohrách

To sa ukázalo ako správne rozhodnutie, keď sa im počas mesiaca podarilo vybrať štvornásobok pôvodne požadovaných ôsmich miliónov korún (vyše 316-tisíc eur). Tento úspech následne prilákal „naozajstných“ investorov na čele so známym českým podnikateľom Zdeňkom Bakalou a výsledkom bola hra, ktorá sa, napriek svojmu zo začiatku trochu surovému stavu, dočkala pochvalných recenzií naprieč celým svetom.

Úspech hry podčiarkuje aj šesť miliónov predaných kópií za šesť rokov čo ju radí medzí top české hry ako Euro Truck Simulator, ktorý za desať rokov predal 13 miliónov kópií či k Mafii 3, z ktorej sa za štyri roky predalo sedem miliónov kópií.

Strhujúci trailer

Prvý trailer jasne naznačuje, že pôjde o konzervatívne pokračovanie v štýle „viac toho istého.“ Ostatne každý, kto sleduje spoluzakladateľa Warhorse Daniela Vávru na sociálnych sieťach, určite nemohol čakať, že by sa pustil do nejakých experimentov, či už čo sa týka scenára alebo hrateľnosti.

Nie, druhý Kingdom Come bude stavať na rovnakých základoch, len vďaka väčšiemu výkonu dnešného hardvéru sľubuje oveľa lepší zážitok. Aj preto napokon nebude dostupný na minulých generáciách konzol.

Stredoveká Kutná Hora

Po benešovskom okrese sa tentoraz pozrieme do okolia Kutnej Hory, ktorá bola na začiatku 15. storočia kvôli svojim strieborným baniam jedným z najbohatších miest strednej Európy. Vývojári sľubujú dvakrát väčšiu mapu, ako tomu bolo minule, čo síce v konkurencii gigantických otvorených svetov, napríklad od Ubisoftu, nemusí vyzerať nijako závratne, avšak treba brať do úvahy, že miestna krajina je ďaleko detailnejšia. Skoro dvakrát viac má byť v hre aj príbehových animácií, tvorcovia hovoria o „filmovom zážitku.“

image

Po benešovskom okrese sa tentoraz pozrieme do okolia Kutnej Hory, ktorá bola na začiatku 15. storočia kvôli svojim strieborným baniam jedným z najbohatších miest strednej Európy.

X/Geoffkeighley/

Nič nehodlajú zľaviť ani z náročného súbojového modelu z minulého dielu (novo sa počíta aj s primitívnymi strelnými zbraňami), zároveň však chcú ponechať hráčovi maximálnu slobodu v tom, ako sa s rôznymi prekážkami bude môcť vyrovnať.

Pokiaľ sa však chceš spoliehať na zakrádanie v tieňoch a intrigovanie, musíš vziať do úvahy prepracovaný karmický systém – jednoducho povedané, každá tvoja akcia vyvolá vo svete zodpovedajúcu reakciu.

image

Nič nehodlajú zľaviť ani z náročného súbojového modelu z minulého dielu (novo sa počíta aj s primitívnymi strelnými zbraňami), zároveň však chcú ponechať hráčovi maximálnu slobodu v tom, ako sa s rôznymi prekážkami budú môcť vyrovnať.

X/Geoffkeighley/

Neexistuje žiadny správny spôsob, ako hrať, záleží len na tvojich prioritách, napokon mottom hry, ktoré je vpísané už v prvej tlačovej správe, je latinské „Audentes Fortuna Iuvat“, teda odvážnemu šťastie praje. Zo všetkých prisľúbených informácií ešte stojí za to vypichnúť adaptívny soundtrack od Jana Valtu, ktorý bol minule natoľko úspešný, že sa dočkal aj niekoľkých živých koncertov.

Kingdom Come: Deliverance 2 vyjde ešte tento rok na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Krabicové verzie budú k dispozícii iba v prípade konzol. Poteší však česká lokalizácia, a to vrátane dabingu.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 13:59