Pozor na Trollov.Warner Bros/
StoryEditor

Harry Potter je stále fenomén. Po gigantickom úspechu Hogwarts Legacy sú v prípave ďalšie hry z čarodejníckeho sveta

iDnes.czHonza Srp13.01.2024., 09:00h

Za necelý rok od vydania predala Hogwarts Legacy 22 miliónov kópií a tak niet divu, že už sa pracuje na ďalších hrách zo sveta Harryho Pottera. Tou najbližšou bude asi adaptácia slávneho „športu“ metlobal.

Lajkuj Brainee.sk na

Hogwarts Legacy si síce neodniesla na tohtoročnom odovzdávaní herných cien žiadne ocenenie, no vývojárov to však veľmi trápiť nemusí. S viac ako 22 miliónmi predaných kópií je to najúspešnejšia hra vlaňajška, čo je obzvlášť pôsobivé preto, že nemá žiadnu multiplayerovú zložku a nejde o pokračovanie zavedenej série, píše Honza Srp z portálu iDnes.

Masívny úspech

Značka Harry Potter tak aj viac ako štvrť storočie od uvedenia prvého knižného dielu publikum zaujíma a nič na tom nezmení ani to, že sa ich autorka J. K. Rowlingová kvôli svojim výrokom na adresu transexuálnych osôb ocitla v mediálnej nevôli.

image

Toto sú najbohatší čarodejníci zo sveta Harryho Pottera. Na prvé miesto v rebríčku sa nechytá absolútne nikto

Nie je tak žiadnym prekvapením, že prezident hernej sekcie vydavateľstva Warner Bros. David Haddad už v rozhovore pre magazín Variety hovorí o ďalších hrách, ktoré zo sveta detských čarodejníkov plánujú.

Pri metlobale to nekončí

Už vlani bol oznámený multiplayerový Quidditch Champions, čo bude adaptácia fiktívneho športu metlobal, je však isté, že len u neho nezostane. Tešiť sa môžeš na poriadnu nádielku nových projektov.

Vývojári pritom nie sú limitovaní len knižnou sériou, ale s látkou môžu nakladať ako uznajú za vhodné, s trochou predstavivosti ju tak bude možné nastaviť na prakticky akýkoľvek žáner. Len si bohužiaľ budeme musieť ešte počkať - len samotná hra Hogwarts Legacy bola napríklad vo vývoji dlhých 5 rokov.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 23:07