Bozk nahneval divákov seriáluHBO
StoryEditor

Odrezané hlavy a znetvorené telá im nevadia, bozk dvoch žien áno. Vieme, prečo má nová časť Rodu draka najnižšie hodnotenia

Michal Čiernik26.07.2024., 08:30h

Lesbický bozk v najnovšej epizóde House of Dragon (Rod draka) pobúril arabský internet. Výsledkom sú extrémne nízke hodnotenia fanúšikov.

Lajkuj Brainee.sk na

Šiesta epizóda druhej série House of the Dragon je najnižšie hodnotenou z celej show. Na IMDb má momentálne priemerné hodnotenie 6,1 z desiatich hviezdičiek.

Tohtotýždňová epizóda HBO prequelu k sérii Game of Thrones po premiére 21. júla totiž získala množstvo jednohviezdičkových recenzií. Z 33-tisíc hodnotení (v čase písania článku) bolo 12-tisíc (37 percent) najnižších. Z toho 7-tisíc pochádzalo zo Saudskej Arábie a Iraku.

image

Život ako v House of the Dragon. Ako by dokázali draci chrliť oheň, keby boli skutočnými tvormi na našej planéte?

Ide o najnižšie hodnotenú epizódu celého seriálu - za štvrtou epizódou tohtoročnej série s názvom The Red Dragon, ktorá má v súčasnosti hodnotenie 9,6 hviezdičky, výrazne zostáva.

Kráľovnin bozk

Moment, ktorý pobúril arabskú verejnosť, bol bozk medzi kráľovnou Rhaenyrou a Mysariou, dvoma ženskými postavami, ktoré v seriáli stvárnili Emma D‘Arcy a Sonoya Mizuno.

Keďže kráľovná Rhaenyra sa počas pokusu o zosadenie uzurpátorov trónu na čele s rodinou Hightowerovcov cítila čoraz viac ponižovaná svojou vojnovou radou, obrátila sa na svojho jediného verného spojenca, Mysariu.

Pôvodne mali tieto dve postavy na konci epizódy zažiť len priateľskú chvíľu, ale D‘Arcy navrhla, aby sa ich postavy pobozkali, a tak vznikol tento moment priamo na scéne. „Rhaenyra je nesmierne ovplyvnená životom, ktorý Mysaria tak statočne prežila. Potom sú to dve telá, ktoré úplne podľahli dotykom,“ povedala D‘Arcy pre Variety.

Okamih, ktorý mal byť oslavovaný ako úspech zastúpenia LGBTI+ komunity na filmovom plátne, bol však zdrojom hnevu tých, ktorí zanechali rozhorčené recenzie na platforme IMDb. „Ešte nikdy som nevidel, aby niekto zničil svoje vlastné skvelé dielo len 30-sekundovou zbytočnou scénou, ktorá potiahne dej do záhuby,“ napísal užívateľ ahmedraheemjasim.

Nie všetky najhoršie recenzie epizódy sa zameriavali na bozk, pričom niektoré poukazovali na pomaly plynúci dej druhej série. A hoci všetko smeruje k veľkému tancu drakov, niektorým epizódam skutočne chýba tá pravá dračia iskra.

ANKETA
Vadil ti bozk na konci epizódy?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. september 2024 23:31