Novinky z Hollywoodu.X/Andy_hazel, Culturecrave, Popcrave/
StoryEditor

Novinky z Hollywoodu. Poznáme detaily o nový sériách Šógunu aj to, kto si zahrá Vaianu v hranej verzii obľúbenej Disneyovky

Michal Čiernik13.06.2024., 12:30h

Pozri si najnovšie trailery a prečítaj si najnovšie informácie k pripravovaným hollywoodskym trhákom.

Lajkuj Brainee.sk na

Napriek tomu, že populárny seriál Šógun mal pôvodne skončiť už po prvej sérii, a záverečná časť tomu aj nasvedčovala, tvorcovia Justin Marks a Rachel Kondo sa pre veľký úspech rozhodli natočiť ďalšie dve série.

„Bude tam oveľa viac chaosu, ale tvorivého chaosu. Hádžeme všetko čo máme na stenu a uvidíme, čo sa nalepí,“ povedala Kondo v rozhovore pre The Hollywood Reporter o vývoji budúcich sérií. „Bude to vzrušujúce a nervy drásajúce, pretože sme zašli do neprebádaných území,“ dodala scenáristka, ktorá poukazovala na fakt, že celú knižnú predlohu od Jamesa Clavella obsiahli už v prvej sérii.

image

RECENZIA: Konečne poriadny historický seriál. Šógun je plný intríg, krvavých katán a kurtizán

„Tretia séria bude naozaj konečná,“ dodal Marks. „Práve sa sústreďujeme na druhú sériu, ktorá bude oveľa temnejšia ako pilotná,“ vysvetlil producent. „Už síce nemáme román Jamesa Clavella, ale naučili sme sa jeho jazyk a verím, že celá jeho DNA sa prenesie do ďalších sérií,“ vyjadril sa k pokračovaniu aj  Hiroyuki Sanada, predstaviteľ hlavnej postavy Yoshiiho Toranagu.

Animovaný Pán prsteňov

New Line Cinema a Warner Bros. Animation zverejnili prvé zábery s pripravovaného animovaného filmu zo sveta Pána prsteňov. The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim má mať v kinách v Spojených štátoch premiéru 13. decembra 2024.

„Toto je príbeh najmocnejšieho kráľa v histórii Rohanu, niekoho, kto porazil svojich nepriateľov holými päsťami. Film vysvetľuje prečo sa jeho rod musel skončiť práve ním. Má ísť o lekciu za aroganciu a tiež o potrebe zodpovednosti a uvedomelosti moci,“ povedal v rozhovore pre Entertainment Weekly režisér Kenji Kamiyama.

Robert Pattinson natočí horor

Jeden z najextrémnejších a najkontroverznejších hororov 80. rokov dostáva remake. Robert Pattinson a režisér Parker Finn majú režírovať remake filmu Possession z roku 1981. The Hollywood Reporter má správu, že Pattinson bude film produkovať a môžno si v ňom aj zahrá.

Pôvodný horor sa točí okolo zhoršujúceho sa manželstva medzi medzinárodným špiónom Markom (Sam Neill) a jeho manželkou Annou (Isabelle Adjani) v 80. rokoch v Západnom Berlíne. Väčšinu príbehu je však ťažké zaradiť, pretože sa môže alebo nemusí odohrávať v Anninej zlomenej psychike. Film sa však najviac preslávil kontroverzným intímnym vzťahom medzi Annou a lovecraftovským tvorom s chápadlami a brutálnou scénou potratu, kvôli ktorej bol kritizovaný.

Vaiana

Disney obsadil Catherine Laga‘aia do hlavnej úlohy svojho hraného filmu Vaiana, ktorý by sa mal dostať do kín 10. júla 2026. „Som naozaj nadšená, že môžem prijať túto postavu, pretože Moana je jednou z mojich obľúbených," povedala pre Deadline 17-ročná rodáčka zo Sydney. „Moja stará mama pochádza z Leulumoega Tuai na hlavnom ostrove Upolu na Samoe. Som preto poctená, že mám príležitosť takto osláviť Samou a všetkých obyvateľov tichomorských ostrovov,“ prezradila herečka.

Novozélanďan John Tui si zahrá Moaninho otca, náčelníka Tuiho a Samojsko-novozélandská herečka Frankie Adams si zahrá matku Vaiany, Sinu. Pridajú sa tak už k existujúcemu obsadeniu vedenému Dwaynom Johnsonom, ktorý si zopakuje svoju úlohu poloboha Mauiho z pôvodného animovaného filmu z roku 2016. Jeho pokračovanie bude mať premiéru 27. novembra 2024.

Paddington 3

Obľúbený medveď v klobúku a s marmeládovým sendvičom sa vracia na obrazovky. Tentokrát zamieri do Južnej Ameriky, konkrétne do Peru, aby sa dozvedel viac o svojej rodinnej histórii. Prvé zábery si môžeš pozrieť v trailery nižšie.

Obsadenie zrejme vyvrcholenia tejto trilógie predstavuje pôsobivú škálu filmových talentov. Vracajú sa milované hlasy Bena Whishawa, ktorý znovu požičia hlas Paddingtonovi. Spolu s ním sa vrátia aj Hug Bonneville, Madeleine Harris, Samuel Joslin, Julia Walters a Jim Broadbent. Medzi nové prírastky patria hollywoodske hviezdy, ako víťazka Oscara Olivia Colman a Antonio Banderas.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. jún 2024 03:05