Mimozemšťan.Brainee X Canva/
StoryEditor

Vedci chcú nadviazať kontakt s mimozemšťanmi. Vyšlú do vesmíru ľudské akty

som29.05.2022., 14:00h

Do vesmíru sme vyslali už kadečo. Hudobníkovi Joeovi Davisovi sa nepáčilo, že ženy zostávajú v úzadí, a tak skomponoval hudbu na základe vaginálnych kontrakcií baletiek, ktorá bola neskôr vyslaná do kozmu.

Lajkuj Brainee.sk na

Vedci plánujú pri komunikácii naprieč Mliečnou dráhou mimozemšťanom posielať ilustrácie nahých ľudských tiel. Bytosti z iných planét totiž podľa nich bude prirodzene zaujímať, ako človek v celej svojej kráse vyzerá, a mohli by sa vďaka obrázkom k vzájomnému dialógu stavať ústretovejšie.

Tím vedcov z mnohých rešpektovaných inštitúcií vrátane Laboratória prúdového pohonu americkej NASA nedávno zverejnil odkazy, ktoré by podľa odbornej komunity malo ľudstvo v budúcnosti vysielať mimozemským civilizáciám. Medzi správami prevedenými do binárneho kódu jednotiek a núl sú okrem iného model atómu vodíka, mapa sveta alebo znázornenie dvojzávitovej štruktúry DNA.

image

Nebezpečná umelá inteligencia. Je to ako mimozemský druh, skonštruovaný človekom, varuje expert

Má vzbudiť záujem

Akokoľvek bizarná sa táto voľba môže na prvý pohľad zdať, odborníci sú presvedčení, že má svoje opodstatnenie a že bude pre bytosti z iných planét obzvlášť zaujímavá. Na svojom webe o tom píše časopis Smithsonian Magazine.

Časť obsahujúcu dve ľudské postavy „možno jednoducho považovať za jednu z najdôležitejších častí správy,“ píšu vedci a dodávajú, že fyzické zobrazenie „by určite vzbudilo presvedčivý záujem“.

Ženský reprodukčný systém vo vesmíre

Obrázok ľudských tiel rozložených na pixele nie je prvým prípadom, keď pozemšťania vyslali do vesmíru vlastné akty. V roku 1972 výskumníci vypustili vesmírnu sondu Pioneer 10, ktorá obsahovala malú zlatú plaketu s ilustráciou nahého muža a ženy, spolu s polohou Zeme v galaxii a ďalšími správami. Nie je jasné, či mimozemšťania niekedy dostali správu Pioneer 10, ale sonda vyslala svoj posledný signál v januári 2003, keď bola vzdialená 7,6 miliardy míľ.

NASA sa tiež pokúšala komunikovať s mimozemšťanmi, keď v roku 1977 vypustila Voyager 1 a 2. Obe kozmické lode obsahovali 12-palcový, pozlátený medený gramofónový záznam s obrázkami a zvukmi zo Zeme, vrátane pozdravov v 55 jazykoch.

image

NASA prišla so šialenou ponukou a zadarmo rozdáva letenky. Každého, kto má záujem, pošle na Mesiac

Tieto cudné správy podnietili v 80. rokoch 20. storočia vznik nezvyčajnejšieho (a neoficiálneho) vysielania. Vedecký umelec Joe Davis namietal proti skutočnosti, že správy NASA neprenášajú ženský reprodukčný systém. Zaznamenal teda vaginálne kontrakcie baletiek a iných žien a na základe údajov vytvoril zmes elektronickej hudby a hovoreného slova. Davis vysielal „Poetica Vaginal“ do vesmíru pomocou miliónov wattového rádioteleskopu Massachusetts Institute of Technology.

Bez odkazov na kultúru

Terajšia správa je priamočiarejšia – a hoci bude obsahovať ľudskú podobu, nebude obsahovať odkazy na ľudskú kultúru. Podľa vedcov by z nich predstavitelia mimozemského života nič nemali, pretože by im bez znalosti ľudskej kultúry neporozumeli.

 

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/vesmir, menuAlias = vesmir, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. september 2024 19:34