Záber údajne dokazuje cestovanie v časeReddit, Edwin Rosskam
StoryEditor

FOTO Ľudia na internete zdieľali dôkaz cestovania v čase. Chlapec z roku 1941 v ruke údajne drží iPad

Miroslav Kamody10.09.2024., 12:00h

Niektorí hovoria o jasnom dôkaze cestovania v čase, iní prinášajú o niečo logickejšie vysvetlenia viac ako 80 rokov starého záberu.

Lajkuj Brainee.sk na

Ľudstvo odjakživa túži po cestovaní v čase. Mohli by sme napraviť naše malé či veľké chyby, stretnúť sa s našimi predkami či prepísať históriu ľudstva. Ako však pripomína portál Unilad, dodnes neexistuje žiadny dôkaz o tom, že cestovanie v čase skutočne existuje, občas sa na internete objaví záber, ktorý ho má údajne dokazovať.

Jedna stará fotografia, uverejnená na sociálnej sieti Reddit, opäť rozprúdila veľkú diskusiu o cestovaní v čase. Záber vznikol ešte v roku 1941 a je na nej skupina tínedžerov stojacich v rade, aby sa dostali do chicagského kina. Jej autorom je Edwin Rosskam a ide o vzácny záber toho, ako deti trávili čas počas zúriacej druhej svetovej vojny.

image

Vedci zistili, že niektoré vtáky dokážu mentálne cestovať v čase. Túto schopnosť majú aj naši domáci miláčikovia

Chlapec s iPadom?

Ľudia však najviac riešia jedno dieťa - chlapca, ktorý sa na závere nachádza úplne vpravo. Vyzerá totiž, ako keby v ruke držal iPad. To však samozrejme nie je možné, keďže prvý iPad bol vydaný v roku 2010. Podľa používateľov Redditu tak môže existovať len jedno vysvetlenie, a to cestovanie v čase.

Podľa niektorých ide o „dôkaz cestovania v čase“, no mnohí sa zapojili do diskusie, aby poskytli realistickejšie riešenia. Podľa niektorých išlo o chlapca, ktorý mal v publiku hľadať perá a poznámkové bloky, aby sa zabránilo nelegálnemu „kopírovaniu” filmu. Iní sú zase presvedčení, že v ruke drží Bibliu.

image

Záber údajne dokazuje cestovanie v čase

Reddit, Edwin Rosskam

Jasno v tom nemajú ani vedci

Čo sa týka vedeckého pohľadu na cestovanie v čase, vedci si v priebehu rokov veľmi protirečili, pričom odborníci začiatkom tohto roka napríklad zistili, že existujú dôkazy o „cestovaní v čase“. Štúdia publikovaná v Nature Physics s názvom „Časová reverzibilita počas starnutia materiálov“ sa zamerala na efektívne „premiešanie“ času v štruktúre určitých materiálov, ako je sklo.

Štúdia zistila, že čas sa nespráva presne lineárne, hoci vedci neboli schopní určiť, či sa zmeny dejú dopredu alebo dozadu. Tieto zistenia poskytli nádej, že cestovanie v čase je možné. Oproti tomu však zase stojí iná štúdia z konca minulého roka, ktorá úplne vylučuje cestovanie v čase, čo do debaty pridáva len ďalší zmätok.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. september 2024 23:10