Chlapec sa chcel stať superhrdinomUnsplash/Daniel Olah, 20th Century Fox
StoryEditor

Nechal sa pohrýzť pavúkmi a vpichol si ortuť. 15-ročný chlapec sa chcel stať superhrdinom, namiesto toho sa skoro zabil

Miroslav Kamody29.05.2023., 13:30h

Jeden z najhlúpejších detských nápadov pretavil do reality. A trpko to oľutoval.

Lajkuj Brainee.sk na

Mnohí z nás v detstve premýšľali, aké by to bolo stať sa superhrdinom. Pomáhať svetu, mať neuveriteľnú silu, skvelé technologické vychytávky a byť milovaný zástupom ľudí. Znie to naozaj lákavo, no treba pripomenúť, že ide o vymyslené príbehy, ktoré sa v skutočnosti stať nemôžu.

Je veľká škoda, že to nikto nepovedal 15-ročnému indickému chlapcovi, ktorý sa pri pokuse stať sa superhrdinom takmer zabil. Ako informuje portál LadBible, chlapec si ešte v roku 2014 vstrekol do tela ortuť v snahe získať superschopnosti. A tým celý prípad len začínal.

image

Svet komiksov: Rozobrali sme do detailov trailer na pokračovanie animovaného Spider-Mana. Pozri, na čo všetko sa môžeš tešiť

Chcel sa stať X-Menom...

Nezvyčajný prípad bol opísaný v správe Národného centra pre biotechnologické informácie a opisuje zranenia, ktoré nemenovanému dieťaťu zostali po tom, čo sa snažil vydať na cestu za nadprirodzenou silou.

Chlapec prišiel do nemocnice s „viacerými nehojacimi sa vredmi na ľavom predlaktí“ dva mesiace po bodnutí ostrým predmetom. Lekári mali pôvodne podozrenie, že príčinou mohlo byť užívanie návykových látok, a tak vykonali psychiatrické vyšetrenie.

image

Ortuť

Unsplash/Daniel Olah

Až tu chlapec prezradil, že si úmyselne vpichol ortuť, ktorú najmenej trikrát vytiahol z teplomera. V správe sa ďalej uvádza, že chlapec bol „inšpirovaný“ postavou Marvelu Mercurym z komiksovej franšízy X-Men.

...ale aj Spider-Manom

Aby toho nebolo málo, zistilo sa, že v minulosti mal aj niekoľko uhryznutí pavúkmi. Ako sa ukázalo, chcel, aby sa z neho stal Spider-Man. „Prekvapivo nemal žiadne iné psychiatrické problémy a mal normálne IQ.“

Keď už lekári konečne zistili, čo sa deje, tínedžerovi urobili toxikologické vyšetrenia, aby skontrolovali hladiny ortuti v jeho krvi. Akoby zázrakom sa mu podarilo minúť všetky hlavné krvné cievy, čo znamená, že ortuť si pichol iba tesne pod kožu.

image

Smrť Tonyho Starka aj vojna proti smrtiacemu mimozemskému druhu. Tieto filmy sa odohrávajú v roku 2023

Aj napriek tomu však trpel. Mal vredy a pokožku okolo vpichu bolo potrebné vyrezať. Našťastie sa mu však po operácii všetko dobre zahojilo.

Správa uvádza: „U pacienta sa nevyvinuli klinické príznaky chronickej otravy, čo dokazuje, že subkutánna injekcia ortuti má nízke riziko systémovej toxicity a že histopatológia hrá dôležitú úlohu v diagnostike.“ Aj keď je to zrejmé, zrejme je potrebné to znova pripomenúť - neskúšaj sa doma urobiť zo seba žiadnym spôsobom superhrdinu!

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:25