Galéria nádeje.Instagram/Saatchi_gallery/
StoryEditor

FOTO Galéria nádeje. Fotografka pomocou umelej inteligencie ukázala chorým ľuďom ich budúcnosť, ktorej sa možno nedožijú

Michal Čiernik02.04.2024., 14:00h

Od účasti na svadbe dieťaťa až po špeciálnu dovolenku, 10 ľudí žijúcich s rakovinou prsníka dostalo možnosť nahliadnuť do budúcnosti, o ktorej vedia, že sa jej možno nedožijú.

Lajkuj Brainee.sk na

Renomovaná fotografka Jillian Edelstein pomocou fotografií a umelej inteligencie vytvorila Galériu nádeje v londýnskej Saatchi Gallery.

image

Najskôr vtipkovali na jej účet, teraz sa ospravedlňujú. Ako celebrity reagujú na správu o diagnóze Kate Middleton?

Jednou z desiatich účastníčok, bola aj Katie Enell. Vytvorený obrázok ju zobrazuje s partnerom Liamom počas svadobného dňa v roku 2025. 31-ročná Katie, ktorá má osemročného syna Thea a žije v Liverpoole, diagnostikovali sekundárnu rakovinu prsníka po tom, čo prežívala opakujúcu sa bolesť v ramene, píše BBC. 

Momentálne je na rôznych liečebných postupoch, aby zabránila ďalšiemu šíreniu rakoviny. „Je leto 2025 a je tu môj svadobný deň. Som s manželom pri krásnom jazere a zdieľam spolu pokojné a šťastné chvíle,“ znie opis fotografie.

Ďalšou ženou, ktorá zdieľala svoju vysnívanú budúcnosť v galérii pomocou umelej inteligencie, bola Helena Awuakye. „Je rok 2030 a toto je svadba môjho syna v krásny letný deň. Nemohla som byť pyšnejšia, keď sme sa len my dvaja, pred začiatkom obradu, podelili o túto spoločnú chvíľu,“ opísala fotografiu Helena, ktorá žije s svojím 23-ročným synom.

Fotografka Jillian Edelstein na galérii spolupracovala s organizáciou Breast Cancer Now. „Táto výstava bola vytvorená v spolupráci s ľuďmi, ktorí trpia touto zákernou chorobou. Kombinuje prácu s fotoaparátom od renomovanej fotografky Jillian Edelstein a umelej inteligencie, pomocou ktorej oživila momenty, ktoré chcú pacienti zažiť - s časom navyše, ktorý dúfajú, že budú mať,“ uvádza organizácia na svojej stránke. Zvyšné fotografie a príbehy nájdeš v našej galérii vyššie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/inovacie, menuAlias = inovacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 14:02