Zverejnili Dumbledorov testament.Warner Bros. Pictures/
StoryEditor

Zverejnili Dumbledorov testament. Vieme, komu zanechal známy herec svoj miliónový majetok

Michal Čiernik08.03.2024., 11:00h

Posledná vôľa Michaela Gambona odhalila, komu zanechal svoj majetok. Rozhodne ho nerozdelil spravodlivo ako Dumbledore vo filme medzi Rona, Harryho a Hermionu.

Lajkuj Brainee.sk na

Sir Michael Gambon rozdelil svoj milostný život medzi dve ženy. So svojou manželkou, Anne rodenou Millerovou, sa oženil v roku 1962. Spolu mali jedného syna Fergusa.

V roku 2000 sa však zoznámil o 25 rokov mladšou scénografkou Philippou Hart, keď spolupracovali na seriály Longitude. V roku 2002 sa ich aféra oficiálne prevalila a Gambon sa so svojou mladšou priateľkou odsťahoval do Londýna a opustil svoju rodinu. Hart mala s Gambonom prvého syna v roku 2007 a druhého v roku 2009. 

image

Smutná správa. Vo veku 82 rokov zomrel herecký predstaviteľ Albusa Dumbledorea Michael Gambon

Anne Gambon sa so svojim manželom časom zmierila a posledných 20 rokov herec delil svoj čas medzi oboma rodinami. Legendárny herec zomrel na zápal pľúc 27. septembra 2023 vo veku 82 rokov s manželkou Anne a synom Fergusom pri smrteľnej posteli.

Testament

Jeho posledná vôľa, ktorú teraz zverejnili, však odhalila zaujímave rozdelenie hercovho majetku. Ako uvádza Daily Mail, jeho celé bohatstvo v hodnote 1,5 milióna libier (1,7 milióna eur), zdedila jeho prvá žena Anne a ich syn Fergus.

Medzitým Hart, ktorá otvorene žila so Sirom Michaelom v mestskom dome v západnom Londýne, nedostala podľa závetu ani cent. Svojim synom z druhého manželstva, 17-ročnému Tomovi a 15-ročnému Williamovi, podľa trojstranového dokumentu, zanechal každému desať tisíc libier (11 700 eur) a ocenenie.

Obaja dostali strieborné srdce Variety Club of Great Britain - najstarší dostal cenu, ktorú dostal jeho otec v roku 1987, zatiaľ čo najmladší dostane trofej predstavenú v roku 2000. Hercov testament bol vypracovaný a podpísaný v roku 2016.

Sir Michael Gambon bol známy tým, že hral francúzskeho detektíva Julesa Maigreta v seriáli ITV Maigret, ako aj hraním v seriáli BBC The Singing Detective. Najviac sa však preslávil v úlohe riaditeľa Rokfortu Albusa Dumbledorea v šiestich filmoch o Harrym Potterovi.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 20:22