Rowan Atkinson ako Mr. BeanProfimedia
StoryEditor

Mr. Bean nie je ani zďaleka taký babrák. Herec Rowan Atkinson zachránil celú svoju rodinu po tom, čo pilot lietadla omdlel

Miroslav Kamody28.08.2024., 13:00h

Ak by si nezachoval chladnú hlavu, ikona legendárneho seriálu by bola navždy minulosťou.

Lajkuj Brainee.sk na

Postavu Mr. Beana pozná každý z nás. Nemotorného Brita, ktorý pokazí úplne všetko, čoho sa chytí, si zamilovali už celé generácie. Jeho výhodou totiž je, že nepotrebuje takmer žiadne slová k tomu, aby nás dokázal pobaviť. 

Jeho predstaviteľ, herec Rowan Atkinson, je však od Beana na míle vzdialený. A tento úspešný komik, herec a spisovateľ to v priebehu svojho života ukázal hneď niekoľkokrát. Len prednedávnom sa na sociálnych sieťach začali šíriť videá z hrozivého incidentu, ktorého výsledkom mohla byť smrť celej jeho rodiny.

image

Predstaviteľ Mr. Beana sa vracia z hereckého dôchodku. Rowan Atkinson natočí nové pokračovanie obľúbenej série

Boj o život

Aj keď sa udalosť stala veľmi dávno - ešte v roku 2001 - mnoho ľudí sa o nej dozvedelo až z príspevkov, ktoré vznikli v tomto roku. Ako informoval portál The Globe and Mail, pred vyše dvadsiatimi rokmi si herec so svojou rodinou urobil výlet do Kene.

Jeho súčasťou bol aj vyhliadkový let. V momente, kedy si rodina užívala malebnú krásu africkej krajiny, sa však všetko zvrtlo na nočnú moru. Pilot lietadla Cessna 202 náhle stratil vedomie a stoj sa začal vo výške 16-tisíc stôp (4 877 metrov) najprv kývať a potom prudko klesať k zemi.

image

Rowan Atkinson v seriáli Man Vs Bee

Netflix

Atkinson a jeho manželka sa mali snažiť muža oživiť, no neúspešne. V kritickom momente si však herec zachoval chladnú hlavu, a aj napriek tomu, že nemal pilotný preukaz a nikdy lietadlo nepilotoval, chopil sa riadenia. Zdroje udalosti naznačujú, že Atkinsonovi sa podarilo úspešne lietadlo vyrovnať a udržať v pokoji.

Rýchly odchod z krajiny

Následne sa mal pilot spamätať a opäť prevziať kontrolu nad strojom a nakoniec bezpečne pristáť. Tento incident nielenže poukazuje na Atkinsonovu statočnosť, ale tiež podčiarkuje dôležitosť zostať pokojným a vyrovnaným tvárou v tvár nepredvídaným núdzovým situáciám.

image

VIDEO Mr. Bean je späť. V bláznivom seriáli od Netflixu bude bojovať s včelou a zničí všetko, čoho sa dotkne

Nie je jasné, ako sa herec a jeho rodina po pristátí cítili, no Rowan sa zrejme ako hrdina necítil. Hneď po incidente totiž nastúpili na let British Airways späť do Londýna z letiska Jomo Kenyatta v Nairobi a celú udalosť nechali za sebou.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. september 2024 13:30