Polícia musela zakročiťUnsplash/Fabe collage
StoryEditor

VIDEO Nelegálne psie zápasy na Slovensku. Polícia zasiahla proti organizátorom, zo záberov ľudí napína

TASR29.05.2024., 11:00h

Polícia odhalila nelegálne psie zápasy na Slovensku. Podľa zistení mužov zákona mala celá ogranizácia medzinárodný presah.

Lajkuj Brainee.sk na

Polícia zasiahla proti organizátorom nelegálnych psích zápasov. „Počas akcie Anubis, ktorú realizovali spolu s úradnými veterinárnymi lekármi a so znalcami, vykonali príslušníci z oddelenia enviropolície viacero domových prehliadok v Trnavskom, Nitrianskom a Žilinskom kraji,” informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Upozornenie - video nie je vhodné pre citlivé povahy!

Množstvo dôkazov

„Pri prehliadkach našli desiatky pitbulteriérov obidvoch pohlaví a množstvo dôkazov súvisiacich s nelegálnou činnosťou: bežiace pásy pre psov, drevené činky, hryzadlá, páčidlá na otváranie papule, veterinárne preukazy, čipy, zdravotnícky materiál, steroidy a ďalšie neznáme látky, ako aj mobilné telefóny, fotoaparáty, USB kľúče a poznámkové bloky,” spresnil policajný hovorca.

image

VYSVETĽUJEME Prečo horia elektrické kolobežky, ako tomu zabrániť a môže batéria skutočne vybuchnúť?

Zaistené predmety skúmajú znalci. Policajnej akcii predchádzala dlhodobá a odborná činnosť policajných špecialistov, ktorí pracovali na odhalení rozsahu tejto nelegálnej činnosti a na získaní potrebných dôkazov. V prípade kvalifikovanom ako trestný čin organizovania zápasov zvierat hrozí páchateľom až päťročné väzenie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. júl 2024 13:47