Nina cestuje po svete.@wastedforever/ig/
StoryEditor

Cestovateľka Nina: Na Azoroch sme sa prebúdzali medzi hortenziami pri kravách, v Bosne nás vystrašili Turci, ktorí pri šoférovaní pili

Vanessa Parašínová27.06.2024., 12:30h

Svadba v lese môže mať právnu váhu, my sme však nechceli, aby nás oddával a rozprával o našom vzťahu cudzí človek, prezradila pre Brainee Nina.

Lajkuj Brainee.sk na

Nina Brun je mnohým známa ako tvorkyňa na sociálnych sieťach, na ktoré primárne pridáva zážitky zo svojich ciest po svete. Blízke sú jej najmä ázijské krajiny, v jednej z nich si nechala dokonca ušiť šaty na svoju nedávnu svadbu v lese.

V našom rozhovore sa dozvieš ako vyzerá sobáš vonku, koľko si vypýtali vietnamské krajčírky za dva obleky a jedny svadobné šaty, o Nininom najkrajšom zážitku z Azorských ostrovov či jej návode na zdravé sebavedomie, ktoré podľa nej mnohým v dnešnej dobe chýba.

Na začiatku júna si mala na slovenské pomery celkom netradičnú svadbu – v lese. Spájalo sa s ňou menej vybavovačk, ako s klasickou?

Pomerne áno, keďže sme si všetko riešili po vlastnej osi. Nemali sme žiadny objednaný catering, ani svadobnú koordinátorku. Na chate nám varili kamoši, hudbu zabezpečili partnerovi rodičia, ktorí hrajú na klavír a husle, výzdobu kamarátka, ktorá má požičovňu svadobných dekorácií. Pri zvyšku sme improvizovali.

Ako vôbec funguje sobáš, ktorý nie je v kostole či na úrade? Má právnu váhu?

Môže mať, keď vás oddáva človek z úradu, platí sa za to extra poplatok. My sme sa rozhodli toto preskočiť a len si sobáš dodatočne potvrdiť podpismi na matrike. Nechceli sme, aby nás oddával a rozprával o našom vzťahu úplne cudzí človek. Naším cieľom bolo mať obrad pekný, dojemný a osobný.

image

Nina svoj vzťah nedávno spečatila.

@wastedforever/ig/

Svadobné šaty si si nechala ušiť na výlete vo Vietname. Išlo o spontánny nápad? Oplatilo sa to viac ako u nás?

Pôvodne som si ich chcela nechať ušiť na Slovensku, no ceny u krajčírok, s ktorými som bola v kontakte, boli dosť vysoké. Keďže do Ázie sme sa chystali tak či tak, povedali sme si, že to využijeme a budeme mať aspoň zaujímavý zážitok. Nechala som si ich zhotoviť v krajčírskom meste Hoi An, kde si chodia dať ušiť veci na mieru ľudia z celého sveta. Zvládli to presne podľa mojich predstáv, môj chlap si dal k tomu ušiť dva obleky a celé nás to dokopy vyšlo 760 eur.

Z Ázie máš toho veľa precestovaného. Prečo ťa lákajú práve tento kút sveta?

Milujem ázijskú kultúru a hlavne jedlo. Vždy bol môj sen zavítať do týchto kútov sveta a zatiaľ som bola z každej krajiny úplne nadšená.

Kontent z ciest pridávaš na sociálne siete. Živíš sa tým alebo máš inú prácu?

Tvorba na sociálnych sieťach ma plne neživí, ani by ma zrejme nenapĺňalo robiť čisto len to. Momentálne pracujem ako influencer marketing specialist a project executive, predtým som robila manažérku influencerom. Tým pádom som sa v tomto svete pohybovala od ukončenia školy, len z tej opačnej strany.

Kde v zahraničí sa ti zatiaľ páčilo najviac a prečo?

Moja srdcovka je Vietnam, hlavne kvôli kuchyni, prírode a ľuďom. No veľmi príjemne ma prekvapil aj Taiwan, Singapur, či Malajzia.

image

Dobrodruh Martin z projektu Kam po Slovensku: Počas stanovačky v lese okolo nás pobehovala žena, ktorá utiekla z blázinca

Si typ človeka, ktorý radšej cestuje low cost alebo keď už je zahraničí, tak si dopraje?

Po poslednej ceste v Ázii sme zhodnotili, že sme zbytočne veľa míňali na ubytko, keďže sme na ňom trávili minimum času. Jedlo bolo vždy najlepšie v tých najlacnejších reštikách a stánkoch pri ceste, drahé podniky boli často sklamaním. Tiež nie je low cost ako low cost, asi by som už nedala spať na zemi v zdieľanom ubytku, mám svoj vek. Zároveň však nepotrebujem prehnaný luxus, taká zlatá stredná cesta je fajn, sem tam ušetriť, sem tam si dopriať, keď to človeku spraví radosť.

Čo považuješ za svoj doposiaľ najkrajší zážitok spojený s cestovaním?

Pre mňa sú najkrajšie východy slnka na horách. Taktiež sa mi veľmi páčila moja prvá návšteva Azorských ostrovov, kde sme týždeň behali po Sao Miguel a spali v aute. Zobúdzali sa medzi rozkvitnutými hortenziami a vedľa lúk plných kráv. 

Čo najdivnejšie si na svojich cestách ochutnala?

Hmyz a všetky možné vnútornosti. Zárodkom a všelijakým sušeným zvieratkám na paličke sa zatiaľ úspešne vyhýbam.

Aký najbizarnejší zážitok sa ti za našimi hranicami stal?

Raz sme s kamoškami cez couchsurfing spali u jedných Turkov v Bosne, ktorí nás zobrali autom z iného mesta a celý čas za volantom pili pivo, z čoho sme neboli vôbec nadšené. Potom nás vysadili pri veľkom dome, od ktorého nám dali kľúče a odišli preč.

Bol tam extrémny bordel a museli sme spať na špinavých matracoch na zemi, no boli sme vďačné, že tam neostali s nami, lebo nám nebolo všetko jedno. Nemali sme z toho vôbec dobrý pocit, tak sme na druhý deň odišli a keď sme im vracali kľúče, boli strašne naštvaní, že s nimi nechceme ísť večer na párty. Našťastie sa to nijako viac nevyhrotilo a my sme si našli na ten deň iné ubytko zadarmo, kde už bol náš hostiteľ super sympatický týpek, ktorý nám dokonca uvaril večeru a zahral na gitare.

image

Ninin manžel je zároveň jej cestovateľským parťákom.

@wastedforever/ig/

Na Instagram pridáš občas aj niečo z fitka. Čo udržiava tvoju motiváciu pri cvičení?

Chcem byť čo najdlhšie vitálna a zdravá. Fitko ti to síce nezaručí, ale vie k tomu značne dopomôcť. Pozerám sa skôr na to dlhodobé hľadisko a benefity pohybu, než len na peknú postavu.

image

Lucid o živote v Thajsku: Doslova som sem utiekla, líčeniu sa momentálne nevenujem. Všade vás príjmu, keď máte prachy

Prečo si sa rozhodla odísť zo Slovenska a začať žiť v Prahe?

Praha je krásne mesto, vyhovuje mi, koľko je tu parkov, aj že sa tu viem bez problémov dorozumieť. Otvorilo mi to kopec nových možností, ktoré by som na Slovensku zrejme nemala, či už sa to týka práce, alebo nejakého kultúrneho života.

Podľa tvojich slov niektorí ľudia vyslovene nechcú, aby boli so sebou ženy spokojné. Prečo? Je to podľa teba problém, ktorý so sebou priniesla dnešná doba?

Väčšina veľkých biznisov ťaží z toho, že sú ľudia so sebou nespokojní. Ženy majú navyše veľkú kúpnu silu, či už ide o módu, makeup, estetické úpravy, alebo plastické operácie.

Kedysi sa upravovali skôr staršie ženy, ktorým sa zmenili telo a tvár vekom, či po deťoch a chceli aspoň trochu vrátiť naspäť svoje staré ja. Dnes sa už tínedžerkám tlačí, že si treba pichnúť pery, baby botox, či zväčšiť prsia. Samozrejme, sociálne siete tomu len pomáhajú, všade vidíš dokonalé tváre a telá, je ťažké sa potom neporovnávať. Príde mi smutné, že už tak mladé ženy majú problém s tým, ako vyzerajú. Ja som v ich veku rozmýšľala nad úplne inými vecami, skôr som si užívala život, než riešila neexistujúce vrásky či prsia, ktoré boli síce malé, ale ešte pevné! Dnešné mladé baby to majú fakt ťažké.

Aký je teda tvoj návod na zdravé sebavedomie?

Vykašli sa na to, čo si o tebe cudzí ľudia myslia a neporovnávaj sa so ženami či mužmi na internete. A ideálne ani s kamarátkami, či spolužiačkami! Staraj sa o svoje telo, pracuj na sebe a ak ani to nezaberá, vyskúšaj afirmácie. Vyhrať nad vlastnou hlavou vie byť niekedy fakt fuška.

image

Rozhodla sa pre sobáš vonku v prírode.

@wastedforever/ig/

V komentároch pod tvojimi videami sa občas objaví niečo ako „zmeň slovník” narážajúc na vulgarizmy. Čo si o tom myslíš?

Mám to v ko*ote! (smiech)

Aké sú tvoje ďalšie cestovateľské sny?

Veľmi ma láka Nový Zéland, či Gruzínsko, kde by som chcela ísť toto leto. Nebola som ešte ani v Kórei, Číne, Japonsku, či Južnej Amerike. Je toho veľa, čo chcem ešte vidieť, a tak málo dovolenky a času!

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/rozhovory, menuAlias = rozhovory, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. jún 2024 12:32