Marie bojovala s anorexiouTiktok
StoryEditor

VIDEO Bojovala s anorexiou a potom sa odmlčala. Mladá česká tiktokerka sa vracia a vyzerá krajšie, ako kedykoľvek predtým

Antiyoutuber05.06.2024., 13:30h

Tiktokerka Marie Steinerová pred zrakmi svojich sledujúcich bojovala s anorexiou. Potom sa ale na niekoľko mesiacov odmlčala, pretože sa vraj chcela plne sústrediť na liečbu. Keď sa opäť vrátila na TikTok, bolo vidieť, že sa jej darí skvele. Teraz totiž Steinerová opäť nabrala kilá a vyzerá úplne normálne. Ľudia ju za jej zmenu chvália - a tiež jej otca, ktorý ju veľmi podporoval.

Lajkuj Brainee.sk na

Mladá slečna sa na TikToku otvorene rozhovorila o svojom boji s anorexiou. Pretože získala od ľudí mnoho pozitívnych reakcií, rozhodla sa pokračovať v tvorbe a postupne svojich sledujúcich zoznamovala s rôznymi problémami, ktoré boli s jej chorobou spojené. Ľudia si jej tvorbu skutočne obľúbili, ale Marie Steinerová​ náhle na TikTok prestala natáčať. Teraz sa ale opäť vrátila a zmenila sa na nepoznanie, píše portál Antiyoutuber.

Steinerová totiž statočne na TikToku začala rozprávať svoj príbeh a to bez ohľadu na to, ako veľmi dokážu byť niektorí ľudia na sieťach kritickí. Steinerová sa ale dočkala neuveriteľnej podpory a pod jej videami sa objavilo len veľmi málo urážlivých komentárov. S anorexiou bojovala Steinerová zhruba sedem rokov a choroba výrazne ovplyvnila jej život.

image

20-ročná Češka Marie statočne bojuje s anorexiou. Svoju cestu zdieľa na TikToku, vymyslela aj originálnu výzvu

Najhoršia vec, akú mohla urobiť

„Začala som brať preháňadlá. Najhoršia vec, akú som mohla urobiť. Brala som to každý deň, aby som sa necítila zle, že som v ten deň jedla, pretože som vedela, že to zo mňa hneď pôjde a začala som fakt veľmi rýchlo chudnúť,“ prehovorila Steinerová o začiatku jej chudnutia v jednom zo svojich videí na TikToku.

Steinerová pridávala množstvo videí, v ktorých sa snažila nútiť jesť a bolo vidieť, že má obrovskú podporu vo svojich rodičoch. Potom ale zrazu prestala na TikTok pridávať videá a veľa ľudí sa začalo obávať, že sa mladej slečne niečo stalo. Tá ich ale ubezpečila, že je v poriadku a chce si dať iba pauzu od tvorby a plne sa sústrediť na neľahkú liečbu.

@majunkasteinerova Tady to je.. můj boj s Annou  Vím, že jsem neřekla uplně vše, takže pokud budete chtít víc, ráda natočím další video!❤️ jestli máte otázky tak budu jenom ráda, když mi je napíšete a udělala bych video, kde vám na ně dám odpoveď 🫶 Všem moc děkuji za tak úzasnou podporu a lásku! Jste užásní ❤️❤️  #fyp #viral #fypシedrec0very❤️‍ #fypシedrec0very #cz #healingjourney #mentalhealth #myedrecovery #keepgoing #trending #trends #シedrec0very #mystory #happy #ugotit #believeinyourself #loveandsupport #love #ugotit ♬ původní zvuk - 🦒

Teraz sa ale po zhruba ôsmich mesiacoch vrátila a zmenila sa na nepoznanie. Je vidieť, že sa Steinerovej podarilo výrazne pribrať na váhe a vyzerá nesmierne spokojne. To si všimli aj jej sledujúci, ktorí z nej majú nesmiernu radosť. „Ty si skvelá, radosť ťa takto vidieť a počuť. Vyzeráš úžasne. Čože? Tak to čumím. Mám z teba radosť. Som na teba pyšná. Tvoje videá sú späť, veľmi sa teším, si nádherná,“ píšu ľudia Steinerové pod jej posledné video.

Výrazná zmena

Tá totiž vyzerá skutočne dobre a pri pohľade na ňu by v podstate nikto nespoznal, že trpela anorexiou - tak veľmi sa podarilo mladej slečne zmeniť. Sama Steinerová sa nechala počuť, že dúfa, že ju jej fanúšikovia aj po takej zmene spoznávajú.

Steinerová vo svojom prvom videu po niekoľkomesačnej pauze začala propagovať firmu Colorblock, ktorá sa venuje výrobe oblečenia. Ide o jej vôbec prvú spoluprácu, ktorú svojim sledujúcim predstavila. Na TikToku Steinerovú síce sleduje iba 20,5 tisíc ľudí, čo nie je nijako zvlášť vysoké číslo, ale niektoré jej videá majú státisíce zhliadnutí.

@majunkasteinerova ahoooj, jsem zpátky:)) bězte se kouknout a koupit si tyhle skvělé trička od @Colorblock.cz ❤️ Mějte se krásně sluníčka #cz #czech #fypシedrec0very❤️‍ #edrecovery #spreadlove #edsheeranrecoveryy #spreadkindness #spreadhappiness #colorblock.cz #recoveryispossible #fypシ #recovery #youcandoit ♬ původní zvuk - 🦒

Vďaka tomu môže firmu s prehľadom spropagovať. Jej najsledovanejšie video má dokonca vyše 900-tisíc zhliadnutí a Steinerová sa v ňom vôbec prvýkrát rozhovorila o svojej chorobe, čo pre ňu nebolo vôbec jednoduché. Ľudia jej ale písali, že sú radi, že sa im zverila a podporovali ju. Steinerová sa potom natáčala napríklad pri tom, keď sa spolu so svojim otcom snažila zjesť nanuk. Podobné videá, v ktorých sa nútili jesť, majú aj státisíce zhliadnutí.

Ľudia jej fandia a chvália aj jej otca

Rodičia Steinerovej ju v jej boji veľmi podporovali, čo bolo vraj pre mladú slečnu pochopiteľne veľmi dôležité. „Toto je moja úžasná dcéra, ktorá je tá najväčšia bojovníčka a ja som na ňu hrdý,“ okomentoval video Steinerovej jej otec, ktorý sa ochotne zapojil do tvorby svojej dcéry. Podporu, ktorú pán Steiner svojej dcére dával, ocenili aj ľudia na TikToku.

image

Natália celé roky na sociálnych sieťach zdieľala svoj život s anorexiou. Svoj boj však nakoniec ako 23-ročná prehrala

„Nikdy som snáď nepočula dospelého takto dobre hovoriť s niekým, kto si prechádza podobnými problémami. Obdivujem tvojho otecka, je strašne zlatý. Tvoj otec je skvelý, úžasná podpora. Tvoj otec ťa hrozne podporuje a to je hrozne pekné,“ chvália otca ľudia na TikToku.

Podpora rodičov určite hrala výraznú úlohu v tom, že sa Steinerovej podarilo zvládnuť ťažký boj s anorexiou a vrátiť sa opäť do normálu. Nielen podľa nej, ale aj podľa jej sledujúcich, sa jej to naozaj podarilo na výbornú.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. september 2024 00:18