Influencerka si vyslúžila kritiku za fotku s levom.Instagram, Canva/Maru Rosecká, Brainee X Canva
StoryEditor

Influencerka pridala fotku s levom. Ľudia ju kritizujú: Veď tie zvieratá sú nadrogované, tvrdia. Rosecká situáciu zľahčuje

Antiyoutuber27.03.2024., 10:30h

Marie Rosecká, influencerka, ktorá sa najviac preslávila účasťou v reality show Like House, pridala na Instagram fotku s levom. Spolu s ňou je na fotografii youtuberka Markéta Vašířová, alias SweetieMarket. Obe kvôli fotografii kritizujú. Podľa ľudí sú totiž levy týrané a pod vplyvom drog len preto, aby si s nimi mohli ľudia urobiť fotografiu. Podobnú kritiku si kedysi vypočul aj Vémola.

Lajkuj Brainee.sk na

Influencerka Marie Rosecká si opäť vypočula kritiku na sociálnych sieťach. Tentokrát ľudia kritizovali fotografiu, na ktorej je spolu so svojou kamarátkou youtuberkou Markétou Vašíŕovou. Obe sa totiž na dovolenke v Egypte vyfotili s malým levom, ktorý na fotografii nevyzeral ani trochu nebezpečne. Podľa ľudí ale išlo o ďalší prípad týrania zvierat a Roseckej aj Vašířovej kvôli fotografii nadávajú, píše sa na portáli Antiyoutuber.cz.

Situáciu zľahčovala

Rosecká na sociálne siete často pridáva príspevky, v ktorých sa so svojimi sledujúcimi delí o rôzne zážitky z cestovania. Tentokrát zamierila do Egypta, kam vyrazil spolu s Vašířovou. Rosecká na svoj Instagram pridala fotografiu, na ktorej sa spolu s Vašířovou maznajú s malým levom. Influencerka do komentárov napísala, že jej dovolenku zariadil jej kamarát a všetkým svojim sledujúcim jeho služby odporúča, pretože ich má rada. Ľudia ale viac zaujímala samotná fotografia než niečie služby.

image

Vedci chcú postaviť gigantické opičie mesto. V laboratóriách tam má žiť dokopy 30-tisíc primátov

Niektorí si totiž všimli, že len na fotografii vyzerá podozrivo spokojne a nijak mu nevadí prítomnosť dvoch influenceriek. „Koľkými liekmi musel byť napchatý, aby ste sa mohli nechať vyfotiť? Ľudia, čo na takéto výlety jazdia a nechávajú sa fotiť s takýmito zvieratami, často vôbec netušia, že sú nadrogované, týrané a často majú vytrhané pazúry a zuby. To je super, pre peknú fotografiu na Instagrame podporiť týranie zvierat,“ kritizujú Roseckú a Vašířovú ľudia na Instagrame.

Roseckú ale takáto kritika a to, že väčšina ľudí má vo svojom tvrdení pravdu, očividne vôbec netrápi. Naopak, ona sama situáciu zľahčuje. „Markéta mu dala pár Xanaxov zo svojej lekárničky,“ reagovala na kritické komentáre. Takýmto komentárom ale pochopiteľne množstvo ľudí pobúrila ešte viac a to do takej miery, že jej niektorí píšu, že by sa mala liekmi predávkovať a zomrieť. Rosecká ale tvrdí, že malý lev bol v úplnom poriadku.

Vraj mu nič nebolo a hral sa, takže sa kritici nemusia vôbec báť, že by bol akokoľvek týraný, alebo dokonca pod vplyvom nejakých omamných látok. Ľudia ale diskutujú o tom, že sa najskôr hral práve preto, že bol pod vplyvom látok, vďaka ktorým mu nevadila prítomnosť cudzích ľudí a nezaútočil na nich. To ale pochopiteľne nikto nemôže dokázať, ale komentár, ktorým sa Rosecká snažila týranie zvierat zľahčiť, podľa ľudí jednoducho nebola dobrá voľba.

Nie je jediná

Nie je to ale prvýkrát, čo sa verejne známa osoba ocitla pod paľbou kritiky kvôli tomu, že sa odfotila so zvieraťom, ktoré je za normálnych podmienok nebezpečné. Podobnú, možno ešte ďaleko horšiu kritiku si pred časom vypočula tiež Lela Vémola a jej partner, slávny český MMA zápasník Karel.

Ich láska k zvieratám nie je nič nové, takže nikoho neprekvapilo, keď si pár pri svadobnej ceste urobil zastávku na ostrove Mauricius, kde obdivoval krásu prírody. Vémolovci sa vyfotili s obrovským levom a fotografiou sa pýšili na Instagrame. Podobne ako v prípade Roseckej, sa ale za takúto fotku dočkali neuveriteľnej kritiky. „A teraz si ako hrdina? Vyfotiť sa so zvieraťom, ktoré museli napchať omamnými látkami, aby ste mali akože super fotku? Dosť smutné. Ty, že si milovník zvierat? Sfetované zviera kvôli fotke je totálna úbohosť. Že vám to nie je trápne vyfotiť sa s týraným levom,“ kritizovali vtedy ľudia.

Kvôli extrémnemu potu kritických komentárov sa Vémola rozhodol obmedziť možnosť okomentovať fotografiu, príspevok ale neodstránil. Partnerka Vémoly ju tiež neodstránila a ani nezabránila ľuďom, aby jej pod príspevok mohli písať kritické komentáre. Vémolovci si navyše vypočuli tiež kritiku za to, že sú obaja rodičmi malých detí a fotiť sa s dospelým urasteným levom, je preto úplne hlúpe.

Aj keď bol lev pravdepodobne skutočne pod vplyvom omamných látok, ide o nebezpečné a nevyspytateľné zviera, ktoré sa môže kedykoľvek zahnať labou a vážne zraniť alebo dokonca zabiť aj tak statného muža, akým je Vémola, na čo množstvo ľudí v komentároch poukázalo. Fotenie so šelmami je ale očividne na sociálnych sieťach trend a ľudia, ktorí si takéto fotografie vytvárajú, najskôr nijak neriešia, či je so zvieratami zaobchádzané správne.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 14:15