Češka žijúca v Japonsku žobre na TikToku o peniaze, dostáva záchvaty a blokujeInstagram
StoryEditor

Nová Shopaholic Adel? Češka žijúca v Japonsku žobre na TikToku o peniaze, dostáva záchvaty a blokuje kritikov

Antiyoutuber25.04.2023., 10:30h

Žobráci a bizáre v poslednej dobe ovládajú český internet a influencerskú scénu. Sláva Shopaholic Adel zrejme pomaly upadá, a tak jej miesto musí niekto nahradiť.

Lajkuj Brainee.sk na

Na to sa hrabe istá česká tiktokerka Nell, ktorá žije v Japonsku. Na svojich streamoch žobre o darčeky a dostáva záchvaty, keď na ňu sledujúcich nie sú dobrí, či jej neposielajú peniaze. To, o čom na streamoch hovorí, je až zarážajúce, píše Matěj Čech z portálu Antiyoutuber.

Žobrákov má Česko mnoho. Nie však len tých na ulici, ale aj na internete. S príchodom aplikácie TikTok došlo niektorým používateľom, že si cez platformu môžu zarobiť nemalé čiastky. Na platforme tak títo užívatelia, ktorých mnohí prezývajú novodobí žobráci, streamujú a prosia sledujúcich o peniaze.

Jeden z najznámejších žobrákov na platforme u nás je zrejme tiktoker Profimann. Ten na streamoch prakticky nehovorí nič iné, než že nabáda sledujúcich k zaslaniu peňazí. Podobne je na tom aj Nell, Češka, ktorá žije v Japonsku.

image

Slovenku mal na večierku v Košiciach zdrogovať známy influencer. Teraz na ňu chcú podať trestné oznámenie

Ďalší „prázdny” profil

Síce tvrdí, že na svojom profile chce ľuďom ukazovať krásy ázijskej krajiny, robí však niečo trochu iné. Väčšinu času na streamoch prosí o peniaze. Pokiaľ jej ich niekto nepošle, je nepríjemná a sledujúcich blokuje.

Tvorba Nell nie je takmer ničím výnimočná. Hoci je na svojom účte vcelku dosť aktívna, väčšina videí je jednoducho o ničom. Čas od času zverejní niečo pikantnejšie, kedy sa posťažuje na svojich sledujúcich. Inak sa jedná o nezáživné vlogy, TikTok tančeky a jej názory.

Nell sa na streamoch a vo videách nehanbí tiež otvorene hovoriť o sexuálnych témach. V jednom videu napríklad porovnáva dĺžku českých a japonských penisov. Zaujímavé začínajú byť však až jej streamy. Tam sa odohráva väčšina bizarností.

@neliel.kyuuketsuki Kritická situace!!!! můj náhradní účet-> @Vampire.Queen.Nell   #fypシ゚viral #viralvideo ♬ původní zvuk - ⛩️吸血姫_Nell_⛩️

Prirovnanie k Shopaholic Adel

Fanúšikovia Nell často porovnávajú so Shopaholic Adel. Jeden používateľ Facebooku ju dokonca popísal ako falošnú japonskú Adel. Tá sa totiž často chváli tým, že hrala vo filme so slávnym Danielom Radcliffom. Rovnako tak Nell sa rada zverí o svoje údajné otrasné skúsenosti s hercom Orlando Bloomom.

Nie je to však jediné porovnanie. Podľa sledujúcich má zrejme psychické problémy rovnako ako Adel. „Ježiš to je fakt p*ča. Zrejme má ale niečo zle v hlave, potom nech si zájde na vyšetrenie,“ píše do komentárov na Facebooku jeden používateľ.

Jednou z hlavných tém, ktoré Nell rada rozoberá, pokiaľ práve nežobre o darček,y je to, ako sú Česi neprajníci a závistliví. Japonci sú podľa nej naopak najmilší ľudia, ktorí ju hlavne berú ako nejakú sexy modelku. Kým sa presťahovala do Ázie, tak jej vraj nikto nepovedal, že je krásna.

„Ja som musela odletieť na druhú stranu planéty, aby som našla ľudí, ktorí mi prvýkrát v živote povedia, že som krásna,“ hovorí Nell. Čo sa však presťahovala ju vraj na ulici v jednom kuse niekto oslovuje s tým, ako jej to pristane a či náhodou nie je modelka.

image

Najznámejšie konflikty medzi osobnosťami. Na meno si nevie prísť Katy Perry s Taylor Swift, ale aj The Rock a Vin Diesel

„Teraz tu prešiel starší manželský pár a tá pani s tým pánom okamžite povedali, že som krásna slečna a že musím byť modelka. Ja k*rva drát milujem Japoncov,“ hovorí Nell na jednom streame.

Kritika verejnosti

Nell sa kvôli svojmu nepochopiteľnému vyjadrovaniu dostala momentálne pod drsnú paľbu kritiky zo strany verejnosti. Na svojom profile sa mala vyjadrovať k popovej hviezde Južnej Kórei Moonbin, ktorý nedávno spáchal samovraždu. Jeho smrť mala označiť za sebeckú.

Nell má vo zvyku robiť zo seba hlavnú hviezdu príbehu, ku všetkému sa vyjadrovať a ku všetkému sa prirovnávať. Podľa sledujúcich mala tú drzosť prirovnať svoju situáciu k tej, v ktorej bol Moonbin. Podľa nej si údajne vzal život kvôli hejterom, čo je podľa nej sebecké. Ona vraj tiež dostáva mnoho nenávistných správ a komentárov, ale keďže je silná, tak si život nevzala.

Zasahovanie Nell do všetkých káuz a robenia zo seba chuderu už verejnosť vytáča. „Všetko potrebuje jednoducho sťahovať k sebe. Toto jej správanie čo predviedla v spojitosti s takou tragickou udalosťou ide ďaleko za moje morálne hranice. Keby sa naučila držať pusu, nepoučovať a nesťahovať všetko k svojej osobe, tak je pokoj,“ píše do komentárov na Facebooku jedna používateľka.

Nell je podľa verejnosti človek, ktorý jednoducho nevie uznať chybu. Niekto jej napíše konštruktívnu kritiku, ona sa z toho zosype, dostane záchvat a začne okolo seba kopať. „Stačilo by povedať, že sa ospravedlňuje a že to tak nemyslela. To ona ale nezvládne,“ píše ďalší.

Nie je kritika ako kritika

V jednom z posledných jej videí, v ktorom sa snažila vysvetliť, čo svojim výrokom o Moonbinovi myslela, povedala, že aj ona bola šikanovaná. Následne na streame aj plakala. „Ja vás prosím, prestaňte mi ubližovať. To, čo robíte, mi fakt ubližuje. Cyberšikanujete ma. Ja sa tu klepem a je mi zle. Ja som nič zlé neurobila,“ hovorí uplakaná Nell.

image

Brutálne domáce násilie na mladej influencerke bude mať dohru. K prípadu sa vyjadril aj generálny prokurátor Žilinka

Jedna vec je taká, že jej skutočne niektorí používatelia píšu nevyberavé komentáre a zrejme aj správy, v ktorých jej želajú smrť a ďalšie zlé veci. Takéto správanie si Nell rozhodne nezaslúži. Väčšina komentárov je však v duchu konštruktívnej kritiky na jej správaní, čo ona však nie je schopná prijať.

Ťahanie peňazí

Za smiešne označujú sledujúci tiež to, ako sa Nell snaží sledujúcim vysvetli, že peniaze ktoré jej pošlú, investuje do vlastnej tvorby. Jedna taká ukážková situácia sa stala, keď žiadala, aby ju finančne podporili v ceste do hôr v Japonsku.

„Podporte ma, aby som pre vás mohla streamovať uprostred zasnežených hôr, to by som bola strašne rada. Mohla by som vás tam spoločne preniesť so sebou,“ hovorí Nell na streame.

„Choď makať a nežobri. Ja radšej svoje peniaze investujem do svojej rodiny, bytu, na výlety a dovolenku, na ktorú pôjdem osobne, než ich pchať tebe a čumieť na teba,“ píše na Facebooku jeden užívateľ. Fanúšikovia to berú tak, že z nich Nell chce len vymámiť peniaze na vlastnú dovolenku, čo schováva pod záštitu toho, že tam ide natáčať videá pre svojich fanúšikov.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavatešstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. máj 2024 13:57