Bratislava zažila najlepšiu párty tohto letaBrainee
StoryEditor

FOTO Bratislava zažila najlepšiu párty tohto leta. Ľudí dostali do varu Gleb, holandská DJka Ki/Ki aj tajomná Horsegiirl

red27.07.2024., 18:46h

Bratislava zažila noc plnú elektrizujúcich beatov a nezabudnuteľných zážitkov na Electronic Beats festivale, ktorý sa konal na Tyršovom nábreží. Tento rok priniesol jedinečnú zostavu ženských DJ talentov, ktoré rozohriali atmosféru a dostali fanúšikov do varu. To však bol len prvý večer - a kto neprišiel na druhý, ten mohol ľutovať.

Lajkuj Brainee.sk na

Festival otvorila talentovaná slovenská DJ Wyme, ktorá svojím setom nastavila latku poriadne vysoko a pripravila pôdu pre nasledujúce vystúpenia. Duo Neraev a Microchic predviedlo úchvatný b2b set, ktorý dokonale prepojil ich jedinečné štýly a pritiahol ešte viac fanúšikov, ktorí sa pod ich taktovkou dokonale dostali do varu.

Nálada na Tyršáku začala so západom Slnka poriadne gradovať, pričom vrcholom domácej scény bola Murkezzi, ktorá svojím podvečerným setom udržala energiu na maxime. Postupne sa priestor zaplnil niekoľkými stovkami ľudí, ktorí sa neváhali poriadne odviazať a nechať sa unášať na vlnách jedinečných rytmov, ktoré doslova spôsobovali zimomriavky.

image

Najlepšia párty tohto leta vypukne v Bratislave už o pár hodín. Počas dvoch dní vystúpi GLEB, tajomná Horsegiirl a FVLCRVM

Skvelé sety aj sprievodné akcie

Do toho všetkého si v areáli našiel jedinečnú trojstennú legal wall, ktorá bola na podobnom podujatí úplnou novinkou. Na jednej stene pracoval miestny sprejer, kým na zvyšných dvoch stenách sa mohli vyblázniť hostia. Aj ty si si tam mohol vytvoriť kresbu na plátno a zobrať si ju domov. A tejto lákavej ponuke mnohí jednoducho nedokázali odolať.

Medzi ľuďmi si nenašiel nikoho, kto by sa aspoň trošku nekýval a každý DJ presne vedel, ako dokonale pracovať s davom. Bolo to niečo ako výmenný obchod - DJs posúvali ľuďom kvalitný materiál a tí sa im zase odmenili nabitou energiu, ktorá sa šírila rýchlejšie ako klebety na tvojej strednej škole.

image

Bratislava zažila najlepšiu párty tohto leta

Brainee

Medzitým sa niekoľko stoviek metrov vzdušnou čiarou - vo Footshope na Poštovej - konal pop-up event Higher State. Na ňom sa spojili značky Electronic Beats a Superconscious na uvedení novej línie merchu electronic beats. Návštevníci sa mohli tešiť na nové kúsky z kolekcie, dvojhodinový DJ set v podaní Elli Acula, drinky a aj dobré jedlo od známej šéfkuchárky Evy Che. 

Po párty príde after párty, after after after party!

A to sme ešte stále neprišli k vrcholu večera. Headlinermi na Tyršáku boli poriadne zvučné mená - do Bratislavy prišli medzinárodné hviezdy - holandská DJka Ki/Ki a nemecká DJka Horsegiirl. A aj keď slovenskí DJs boli skvelí, tieto dve ženy ukázali, prečo patria k európskej špičke.

image

Bratislava zažila najlepšiu párty tohto leta

Brainee

Ki/Ki svojim dynamickým setom rozpútala tanečnú extázu, ktorá pokračovala až do vystúpenia Horsegiirl. Jej tajomná maska a jedinečný štýl priniesli do festivalu nezabudnuteľnú atmosféru, ktorá právom uchvátila všetkých prítomných. Práve tajomno okolo nej dokonale zelektrizovalo dav a vo výsledku sme dostali šou, akú Bratislava zase dlhý čas nezažije.

Párty končila na pomery mladých ľudí priskoro, nočný kľud v centre mesta však rešpektovať treba. To však neznamenalo úplný koniec akcie. Organizátori si totiž pre ľudí pripravili rovno dve akcie - v Subdecku a WAX2. Tieto afterky rozšírili hudobný zážitok až do ranných hodín.

image

Bratislava zažila najlepšiu párty tohto leta

Brainee

V Subdecku sa miešali trance, eurodance a hardgroove v podaní Apwire Lab, Whithe, Wnchz a FVLCRVM. Atmosféra bola neuveriteľná a návštevníci si užívali každý jeden beat.

Medzitým vo WAX2 dominovalo techno. Legendárni DJs Toky a Loktibrada predviedli svoje majstrovstvo a spojili sily s novými talentmi ako SJ Yellow a Miklei, čím vytvorili dokonalý mix starého a nového techna. Parket bol plný nadšených fanúšikov, ktorí tancovali do skorých ranných hodín.

image

Bratislava zažila najlepšiu párty tohto leta

Brainee

Majster Gleb aj Fobia Kid

To však stále nebolo všetko. Tento rok sa totiž letný festival Telekomu, respektíve A Summer to Remember, natiahol až na dva dni plné skvelej hudby pre mladých ľudí. Druhý deň sme sa na Tyršáku mohli tešiť na ďalšiu veľkú párty powered by SWIPE – novou platformou, ktorú Telekom odštartoval v apríli spolu s novým flexibilným programom, ktorý si nastavíš úplne slobodne podľa svojich preferencií.

Nový deň priniesol aj zásadnú zmenu hudobného štýlu, no rozhodne nešlo o krok vedľa. Už o štvrtej sa k pultu postavil VI3E, slovenský producent elektronickej hudby, ktorý sa žánrovo zaraďuje ku štýlom UK Bass & Bass House. A ten hneď potvrdil, prečo je právom koncertným DJom Gleba. Ľudí si dokonale opantal okolo tónov svojej hudby a dostal ich do varu.

O ďalší warm-up sa postalali Dušan Vlk + Temný Rudo, no pred šiestou sa pľac začal plniť kvôli aktuálne najviac hot menu na rapovej scéne. Čo si budeme klamať, piatok bezpochyby patril Glebovi, ktorý doručil šou jemu vlastnú a všetkým ukázal, prečo ho fanúšikovia tak milujú. Tancovali sa, skákalo, rapovalo - jednoducho letná párty pod holým nebom, ako sa patrí.

O hodinu na to ho vystriedal Fobia Kid a celý večer zakončili Kewu & DJ Gäp. Ľudia sa bavili, ako keby to mal byť ich posledný večer a nálada bola naozaj vynikajúca.

image

Bratislava zažila najlepšiu párty tohto leta

Brainee

Electronic Beats Festival v Bratislave bol viac než len festival. Bola to oslava elektronickej hudby, ktorá spojila ľudí a priniesla im nezabudnuteľné momenty. Párty párty powered by SWIPE na druhý deň priniesla nový žáner, no rovnakú skvelú energiu, ktorej sa ľudia naplno oddali. Kto nebol, ten rozhodne môže ľutovať. Ale nezúfaj - na budúci rok sa snáď na ďalšom ročníku spoločne vidíme!

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. september 2024 02:45