Najväčší ukrajinský hudobný festival sa vracia do Kyjeva.Instagram/Atlasweekend/
StoryEditor

Najväčší ukrajinský hudobný festival sa vracia do vojnového Kyjeva. Pre návštevníkov je pripravený špeciálny protiletecký kryt

Michal Čiernik07.06.2024., 12:00h

Prvýkrát od ruskej invázie sa bude konať najväčší ukrajinský hudobný festival ATLAS.

Lajkuj Brainee.sk na

Kyjev aj v čase zničujúcej vojny, bude po dvoch rokoch hostiť najväčší ukrajinský hudobný festival. So zmeneným názvom ATLAS UNITED, privíta tisíce fanúšikov od 12. do 14. júla.

Od prvého ročníka festivalu v roku 2015 vystúpili v hlavnom meste významné hudobné legendy vrátane The Prodigy, Kasabian, The Chemical Brothers, Liama ​​Gallaghera a Black Eyed Peas. Posledný ročník v roku 2021 navštívilo podľa Euronews 600-tisíc ľudí.

image

Politici, olympionici či úspešní herci. Za Ukrajinu bojujú a zomierajú po boku obyčajných ľudí aj známe osobnosti

Každý ročník sa konal v priestoroch viacúčelového výstaviska Expocenter of Ukraine. Kvôli bezpečnosti však tentokrát organizátori zvolili nákupné centrum Blockbuster Mall v Kyjeve. „Bezpečnosť je našou prioritou, takže v prípade leteckého poplachu bude na mieste najcertifikovanejší protiletecký kryt v krajine, ktorý pojme všetkých účastníkov podujatia,“ napísali na svojom Instagrame.

Domáci umelci

Tohtoročný lineup je zložený výlučne z ukrajinských interpretov, pričom headlinermi na šiestich pódiách sú BoomBox, Artem Pyvovarov a Bez Obmezhen. Chýbať nebude ani undergroundový stand up program ukrajinských komikov.

Festival sa tiež spojil s UNITED24, vládou riadenou platformou na získavanie finančných prostriedkov pre vojnové úsilie. 15 percent všetkých predajov vstupeniek pôjde do fondu na poskytovanie bezpilotných lietadiel, ktoré budú použité pri obrane regiónu Charkov. Cieľom festivalu je vyzbierať 100 miliónov hrivien (2,3 milióna eur).

Vstupenkami z podujatí predchádzajúcich ročníkov, ktoré boli kvôli invázii zrušené, stále platia aj pre ročník 2024.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. september 2024 00:35