LizzoX/Warner Music Uk
StoryEditor

Končím, napísala slávna speváčka Lizzo fanúšikom. Vadia jej klamstvá a vtipy o jej vzhľade

iDnes.cz01.04.2024., 14:00h

Speváčka Melissa Viviane Jeffersonová, ktorá vystupuje pod menom Lizzo, zverejnila správu, že končí. Vadí jej, že sa nerieši jej hudba, ale neustále len jej vzhľad a okrem vtipov musí čeliť aj neustálemu ohováraniu. Speváčku zažalovali jej bývalé tanečníčky zo sexuálneho obťažovania.

Lajkuj Brainee.sk na

„Už ma unavuje, ako ma všetci vláčia v živote aj na internete,“ napísala Lizzo na svoj Instagram. „Všetko, čo chcem, je robiť hudbu, robiť ľudí šťastnými a pomáhať svetu, aby bol o niečo lepší. Ale začínam mať pocit, že ma ten svet nechce,“ zverila sa so svojimi pocitmi, píše sa na portáli iDnes.cz.

„Neustále čelím klamstvám, ktoré sa o mne hovoria kvôli vplyvu a názorom. Som zakaždým terčom vtipov kvôli tomu, ako vyzerám. Moju postavu rozoberajú ľudia, ktorí ma nepoznajú a znevažujú moje meno. Končím,“ uviedla.

Kritika a obvinenia

Lizzo naposledy vystúpila vo štvrtok na charitatívnej akcii amerického prezidenta Joea Bidena. Právnik jej bývalých tanečníčok, ktoré Lizzo žalujú za sexuálne obťažovanie, za to prezidenta verejne kritizoval. „Je hanba, že bola vybraná Lizzo ako hlavná hviezda takejto udalosti uprostred takých hrozných obvinení. Bez toho, aby som sa púšťal do politiky, nedokážem si predstaviť, prečo by ktokoľvek chcel, aby ho Lizzo nejakým spôsobom reprezentovala vzhľadom na jej odsúdeniahodné správanie,“ povedal právnik tanečníčok Ron Zambrano pre NewsNation.

Tanečníčky Arianna Davisová, Crystal Williamsová a Noelle Rodriguezová obvinili v auguste minulého roka speváčku zo sexuálneho obťažovania, vytvárania nepriateľského pracovného prostredia a diskrimináciu na základe zdravotného postihnutia.

Speváčka ich vraj ponižovala, kritizovala ich váhu, vzala ich do striptízového klubu, kde ich „nútila chytať striptérkam prsia, chytať robertkov a jesť banány vyčnievajúce z vagín účinkujúcich.“ Tanečníčky sa údajne zo strachu, že prídu o prácu, podvolili.

image

Speváčku Lizzo obvinili zo sexuálneho obťažovania. Tanečnice mali byť obeťami rasovej a náboženskej diskriminácie

Speváčka obvinenia považuje za „neuveriteľné a poburujúce“ a vysvetľuje ich ako pomstu zamestnankýň, ktoré od nej dostali výpoveď. „Tieto senzácie chtivé historky pochádzajú od bývalých zamestnankýň, ktoré už verejne priznali, že im bolo povedané, že ich správanie na turné bolo nevhodné a neprofesionálne,“ uviedla speváčka. Jej žiadosť o zamietnutie žaloby na súde neuspela a vo februári sudca vrchného súdu v Los Angeles rozhodol, že bude proces pokračovať.

Lizzo svoju hudobnú kariéru odštartovala albumom Lizzobangers v roku 2013. Bola nominovaná na 13 cien Grammy, získala štyri.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 00:27