Pred tridsiatimi rokmi zomrel Kurt Cobain.X/Popbase, Crockpics, Wikimedia/Rama/
StoryEditor

Pred tridsiatimi rokmi zomrel Kurt Cobain. Pochmúrny Klub 27 sa každý rok rozrastie o ďalších členov

Michal ČiernikČTK05.04.2024., 13:30h

Takto pred tridsiatimi rokmi zomrel legendárny spevák skupiny Nirvana Kurt Cobain. Svojím tragickým odchodom pripomenul neoficiálnu existenciu pochmúrneho spolku.

Lajkuj Brainee.sk na

Klub 27 je označenie pre skupinu talentovaných umelcov, ktorí tragicky zahynuli v mladom veku. Pripomeňme si ikony tohto tragického klubu, medzi ktoré patrí aj legendárny gitarista Jimi Hendrix, rebelujúca speváčka Janis Joplinová a najnovšie aj známy herec Chance Perdomo, známy s filmovej série After.

Kurt Cobain, ktorý sa narodil 20. februára 1967, bol spevák a gitarista kultovej skupiny Nirvana, jedna z vedúcich osobností alternatívneho rockového štýlu grunge. V ňom dokonale zachytil pocity svojich rovesníkov a ovplyvnil aj niekoľko ďalších generácií. Súčasne bol však podľa jeho známych plachý a citlivý a často pochyboval o zmysle života.

Jeho telo našli v prístavbe jeho domu v americkom Seattli 8. apríla 1994. Lekári určili ako deň úmrtia 5. apríl. Mal 27 rokov. Zastrelil sa brokovnicou a zanechal list na rozlúčku. Toho dňa skončila aj závratná kariéra jeho skupiny Nirvana, píše portál iDnes.cz.

image

Kurt Cobain, narodený 20. februára 1967, bol spevák a gitarista kultovej skupiny Nirvana, jedna z vedúcich osobností alternatívneho rockového štýlu grunge.

X/Crockpics/

Brian Jones (28. februára 1942 – 3. júla 1969) bol jeden zo zakladajúcich členov skupiny Rolling Stones. Spočiatku sa profiloval lídrom, postupne ale jeho pozícia v kapele slabla a oťaže prebrala skladateľská dvojica Mick Jagger a Keith Richards.

V júni 1969 Jones skupinu opustil a mesiac potom ho našli mŕtveho na dne bazéna svojho domu v južnom Anglicku. Podľa oficiálnej verzie sa utopil, keď bol pod vplyvom alkoholu a drog.

image

Kvôli filmom žil na ulici s bezdomovcami, extrémne chudol, skákal zo vzťahu do vzťahu. Život Jareda Leta ťa skutočne prekvapí

Jimi Hendrix (21. novembra 1942 – 18. septembra 1970), americký hudobník označovaný za najlepšieho gitaristu všetkých čias, ktorý vďaka svojmu inovatívnemu štýlu ovplyvnil všetkých budúcich rockových gitaristov.

image

Jimi Hendrix (21. novembra 1942 – 18. septembra 1970), americký hudobník označovaný za najlepšieho gitaristu všetkých čias.

Wikimedia/Hoepla/

Podľa mnohých sa tento plachý a dobrácky chlapec zo Seattlu na scéne menil na gitarového boha. Hendrix zomrel, keď sa udusil vlastným zvratkami v spánku po požití veľkého množstva alkoholu a práškov na spanie.

Ďalšie mladé vyhasnuté umelecké duše nájdeš na druhej strane 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 08:42