SubwayHN/Veronika Hubinská
StoryEditor

Obľúbený fast food pomaly mizne zo Slovenska. V Bratislave zostáva už len jedna prevádzka

Miroslav Kamody30.01.2024., 15:30h

Ich sendviče svojho času zažívali obrovský boom, dnes sa pomaly vytrácajú.

Lajkuj Brainee.sk na

Fastfoodová sieť Subway patrí k najväčším na svete. Po celej planéte má takmer 37-tisíc prevádzok, pričom na Slovensku otvoril v priebehu rokov rovných dvadsať. Ľudí však zrejme obľúbené sendviče omrzeli, píšu Hospodárske noviny

Posledná prevádzka v hlavnom meste

Počty prevádzok sa totiž za posledné roky výrazne okresali, pričom v Bratislave zostala už len posledná. Len pred niekoľkými dňami zatvorili reštauráciu na Hodžovom námestí „Zatvárame. Ďakujeme vám za roky priazne. Vidíme sa čoskoro,“ píše sa na dverách zakrytých igelitom.

image

Majiteľ Roxoru: Spravili sme už 600-tisíc burgrov, kvalitné zemiaky sme našli až v Holandsku

Donedávna v rámci nášho hlavného mesta fungoval Subway aj v nákupnom centre Bory Mall. Na oficiálnej webovej stránke slovenskej divízie zase ešte stále figuruje reštaurácia na Radlinského ulici, hoci aj tá sa pred časom v tichosti vytratila, píšu Hospodárske noviny.

Pomaly mizne

V Bratislave tak funguje už len prevádzka v nákupnom centre Avion. Subway oznámil príchod na Slovensko ešte v roku 2008 a prvú reštauráciu otvoril v Trenčíne. Po dekáde na našom trhu mal naprieč krajinou 20 prevádzok, z toho 13 bolo práve v našom hlavnom meste.

image

Subway

HN/Veronika Hubinská

Ešte v roku 2018 pritom spoločnosť prezentovala plán otvoriť ďalších 10 prevádzok. Dnes je už jasné, že sa expanzia nevydarila. Okrem hlavného mesta pôsobí aktuálne v Trenčíne, v Trnave, v Nitre a dve reštaurácie má aj v Košiciach. Sieť Subway na Slovensku tak pomaly mizne, i keď stále nie je jasné, či definitívne.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 01:15