Slovenská verzia Michelinskej súťaže aj tento rok rozdávala ceny pre najlepších šéfkuchárov a reštaurácie. Slávnostné odovzdávanie cien sa tento rok konalo na brehu Dunaja, v priestoroch Ponton – Bubbles, píše portál kavickari.sk.
Okrem šéfkuchárov boli ocenení aj najlepší slovenskí someliéri a najlepšie tematické či hotelové reštaurácie. Namiesto michelinských hviezd rozdali zlaté vidličky.
Najlepší šéfkuchári:
- Daniel Tilinger, ECK Restaurant
- Lukáš Hesko, Irin.
- Martin Novák, Søgu
Zlaté vidličky 2024:
- Tri zlaté vidličky: Irin. a ECK restaurant
- Dve zlaté vidličky: Reštaurácia Franz Josef (Hotel Lomnica)
- Jedna zlatá vidlička: Edomae Sushi Natsuki, ARTE Restaurant (Kaštieľ Pálffy), Sogu by Martin Novák, Pivnica u zlatej husi, Bubbles restaurant and bar, Colette
- Zelená vidlička: Za najviac ekologickú, udržateľnú a zero waste prevádzkuje – Sýpka u Ludvíka
Najlepšie prémiové reštaurácie:
- ECK Restaurant
- Gašperov mlyn
- Irin.
Najlepšie tematické reštaurácie:
- Edomae Sushi Matsuki
- IASAI Food bar
- Penzión a reštaurácia Villa Rosa
Najlepšie hotelové reštaurácie:
- Reštaurácia Franz Josef, Hotel Lomnica
- Grand restaurant, Grand Hotel Kempinski High Tatras
- Reštaurácia Sissi, Hotel Lomnica
Najlepšou someliérkou sa stala Patrícia Bačová a cenu za celoživotné dielo získal šéfkuchár Richard Císar z Banskobystrického klub kuchárov a cukrárov. Cenu za objav roka si odniesol Matej Bakoš a jeho Poke Košice Bakoš Bistro a Lukáš Heuser z lučeneckého Originu.