Dubai Tourism
StoryEditor

Najhlbší bazén či najvyššia budova na svete. Dubaj je mestom, v ktorom nič nie je nemožné

Natívny obsah05.06.2024., 00:00h

Mesto snov na blízkom východe sa stalo synonymom prekonávania vlastných hraníc. V Dubaji nájdeš svetové skvosty, ktoré prekonávajú hranice možného.

Lajkuj Brainee.sk na

Z malej rybárskej osady, ktorá bola založená pred deviatimi dekádami sa veľmi rýchlo stala hypermoderná metropola s najvyššími mrakodrapmi, desaťprúdovými diaľnicami a kvitnúcimi záhradami. Aj vďaka svojmu rýchlemu rozvoju sa z Dubaja stala vyhľadávaná turistická destinácia svetovej úrovne.

Dubaj je dôkazom toho, že nič nie je nemožné. Mesto, ktoré je známe tým, že dokáže kontrolovať počasie a svojimi umelo vybudovanými ostrovmi prekresľuje mapu sveta, ponúka nekonečné množstvo príležitostí pre podnikanie aj zábavu. 

Dubaj je tiež domovom unikátnych stavieb a atrakcií, ktoré prekonávajú svetové rekordy. Toto je výber tých najzaujímavejších, ktoré by si pri návšteve tejto metropoly určite mali navštíviť.

image
Dubai Tourism

Umelo vytvorené ostrovy

Dubaj je priekopníkom v prekresľovaní mapy sveta. Jeho umelo vytvorené ostrovy sú svetovým unikátom. Dôkazom toho, že v Dubaji nič nie je nemožné je práve súostrovie Palm Jumeirah, ktoré je možné vidieť aj z vesmíru. 

Jedinečný ostrov je domovom niektorých špičkových dubajských luxusných rezortov, špičkových reštaurácií a ďalších atrakcií.

image
Dubai Tourism

Najväčšie nákupné centrum

Nákupné maniačky si prídu na svoje v obchodnom centre Dubai Mall. Neexistuje nič čo by sa tu nedalo kúpiť. Na štyroch poschodiach sa tu nachádza viac ako 1 200 obchodov a 160 reštaurácií. V centre komplexu je aj multikino s vyše dvadsiatkou kinosál, letecký simulátor a dokonca aj klzisko olympijského formátu. Najväčším lákadlom je však akvárium s desiatimi miliónmi litrami vody a skutočnými žralokmi. 

image
Dubai Tourism

Najvyššia budova

Dubaj je bezpochyby známy najmä vďaka svojej ohromujúcej architektúre a výškovým budovám, ktoré siahajú až do oblakov. Nie je preto žiadnym prekvapením, že práve tu sa nachádza najvyššia budova, ktorú kedy ľudské ruky postavili. 

Ak by mala Burj Khalifa ešte o 172 metrov viac, jej výška by dosahovala jeden kilometer. Jej 828 metrov však úplne stačilo na to, aby bola vyhlásená za najvyššiu budovu sveta. Ikonická stavba, ktorá je srdcom aj dušou Dubaja má až 154 poschodí. 

Od svojho otvorenia v roku 2010 priťahuje návštevníkov z celého sveta. Čarovný výhľad si môžeš vychutnať nie z jednej, ale hneď dvoch vyhliadkových plošín. Vyhliadka At the top sa nachádza na 124. a 125. poschodí budovy. Omnoho čarovnejší pohľad však ponúka vyhliadková plošina na 148. poschodí, ktorá sa nachádza vo výške 555 metrov.

V budove sa nachádza viac ako 2900 schodov. Pri ceste na jej vrchol sa však vôbec nezapotíš pretože sa tu nachádza až 57 výťahov, ktoré ťa rýchlo vynesú až do nebies. Čarovný výhľad si môžeš vychutnať počas celého dňa, no najlepšia scenéria je pri západe slnka. 

Najhlbší bazén 

Deep Dive Dubai je najnovším prírastkom na prekvitajúcej scéne športových a dobrodružných aktivít v meste. Je tým pravým miestom pre všetkých nadšencov vodných športov. Jeho bazén s hĺbkou 60,02 metrov oficiálne uznala Guinnessova kniha rekordov za najhlbší na svete.

Okrem pozoruhodnej hĺbky má aj ďalšie bezkonkurenčné podvodné doplnky. Bazén má totiž imitovať potopené mesto. Môžeš si v ňom zavolať z telefónnej búdky, sadnúť si za volant auta alebo posedieť pri stolíku v kaviarni.

Ak nemáš potápačský výcvik, nevadí. Centrum ponúka celoročné kurzy freedivingu a potápania. Ak máš z hĺbky strach, môžeš využiť potápanie so skúsenými sprievodcami. 

image
Dubai Tourism

Najväčší akvapark

Pre milovníkov adrenalínových vodných športov je Dubaj hotovým rajom. Nachádza sa tu hneď niekoľko akvaparkov, ktoré ponúkajú množstvo zážitkov. Vodný park Aquaventure je absolútnou jedničkou Ide o najväčší vodný park na svete.

Má až 105 tobogánov a vodných dráh, vrátane tých najvyšších a najrýchlejších na svete. Môžeš sa tu skĺznuť po 27,5 metrovom tobogáne Leap of Faith, ktorý ťa povedie priehľadnou rúrou obklopenou žralokmi a rajami. S morskými živočíchmi si tu môžeš aj priamo zaplávať alebo ich nakŕmiť. Okrem adrenalínových atrakcií tu nájdeš delfinárium, podmorskú zoo a takmer kilometer dlhú privátnu pláž.

image
Dubai Tourism

Najväčšie ruské kolo

Ain Dubai je jednou z najnovších zaujímavostí, ktorá sa pripojila k dlhému zoznamu dubajských atrakcií, ktoré trhajú rekordy. Obrie vyhliadkové koleso je vysoké 250 metrov, čo z neho robí najvyššie a najväčšie zariadenie svojho druhu. Prekonalo dokonca aj High Roller v Las Vegas, ktoré prevýšilo o 82 metrov. 

Ain Dubai sa nachádza na umelom ostrove Bluewaters. Ak sa teda nedostaneš na vyhliadku Burj Khalifa, panorámu mesta si môžeš pozrieť aj z Ain Dubai. 

image
Dubai Tourism

Najväčšia hrajúca fontána 

Počas návštevy centra Dubaja si môžeš vychutnať úžasnú choreografiu najvyššej a najväčšej fontány sveta. Nachádza sa priamo pod mrakodrapom Burj Khalifa na 275 metrovom umelom jazere. Je dielom dizajnérov, ktorí navrhli aj slávnu fontánu pred hotelom Bellagio v Las Vegas.

Dubajská fontána prináša nezabudnuteľný zážitok a doslova ťa pohltí úžasným vodným, hudobným a svetelným predstavením. Každú pol hodinu je do výšky 150 metrov katapultovaných neuveriteľných 83-tisíc litrov vody. Toto miesto rozhodne počas návštevy Dubaja nemôžeš minúť.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
01. júl 2024 19:02