Najlacnejšie ubytovanie na SlovenskuUnsplash/tommy Lisbin, Roman Wimmers, Jim Allen/
StoryEditor

Nemáte peniaze? Toto sú najlacnejšie ubytovania na Slovensku (bez ohľadu na to, ako vyzerajú)

Miroslav Kamody25.07.2022., 14:00h

Cestovať chceme všetci, nie každý však má dostatok peňazí. Pozreli sme sa na to najlacnejšie, čo na Slovensku nájdeš!

Lajkuj Brainee.sk na

Ísť na letnú dovolenku je vrcholom roka pre mnohých Slovákov. Neustále zdražovanie, vracanie sa do normálu po pandémii či jednoducho zlé hospodárenie s peniazmi však spôsobilo, že mnohí si horúce pláže tento rok neužijú. Ako si však užiť dovolenku na Slovensku, keď mnohé lokality sú drahšie ako morské dovolenkové destinácie?

Prehrabali sme sa preto stránkami, ako sú Airbnb či Booking a našli sme pre teba tie absolútne najlacnejšie miesta, kde môžeš prespať. Musíme ťa ale varovať - pri vyhľadávaní sme sa pozerali iba na cenu, a teda nie každé miesto oslní dokonalými fotkami. Niekde dokonca budeš potrebovať aj svoj vlastný stan a spacák. Za tie ušetrené peniaze to ale rozhodne stojí!

image

Hobití domček, prerobená karosa či senecké Maldivy. Najcoolovejšie ubytovania na Slovensku, ktoré nájdeš na Airbnb

Pre upresnenie, vyhľadávali sme ubytovanie po celom Slovensku na jednu noc v termíne od 9. do 10. augusta. Všetky ceny v článku sú spolu so všetkými poplatkami za prenocovanie.

Guest House Kovalik, Suchá Hora (22 eur na noc pre dve osoby)

Začíname s absolútne najdrahšou ponukou v tomto článku, ktorej suma za jednu noc sa zastavila na 22 eurách. Penzión s pár izbami v obci Suchá Hora ponúka gril, výhľad do záhrady, vlastné kúpeľne a dokonca aj televízor. Spoločná je len kuchyňa, čo sa dá bez problémov zvládnuť.

image

Guest House Kovalik

Booking/

Veľkou výhodou je samotná lokalita tohto guest housu. Nachádza sa totiž len 14 kilometrov od Zakopaného a obec Białka Tatrzanska je vzdialená 23 kilometrov. Pokiaľ ti počasie pokazí plány na túru do Tatier, v penzióne nájdeš podľa popisu biliard aj šípky.

image

Guest House Kovalik

Booking/

Stan v kempingu, Dunajská Streda (19 eur na noc pre dve osoby)

Dostávame sa pod magickú hranicu dvadsať eur. Kemping, respektíve Caravan Camp sa nachádza len 100 metrov od termálneho kúpaliska, takže o prvej zastávke počas svojho pobytu je zrejme hneď rozhodnuté. Celý kemping sa nachádza na 40 árovom pozemku, takže o súkromie budeš mať postarané.

image

Kemping v Dunajskej Strede

Airbnb/

Pokiaľ sem prídeš stanovať (vlastný stan nutný!), môžeš používať veľkú krytú terasu na posedenie a grilovanie. V areáli je dokonca zadarmo wifi a majitelia pripomínajú, že vybudovali nové sociálne zariadenia s teplou vodou, letnou terasou a kuchynkou. 

image

Kemping v Dunajskej Strede

Airbnb/

Stan v Gabion Garden, Podhájska (18 eur na noc pre dve osoby)

Podhájska patrí k obľúbeným slovenským destináciám. Vďaka veľkému termálnemu kúpalisku a dobrých cenách sa stala ľudovou voľbou, ktorú na vlastnej koži zažil už takmer každý Slovák. Pokiaľ nemáš veľké nároky na ubytovanie, môžeš prespať v Gabion Garden, ktorá ponúka priestor na rozloženie stanu. 

image

Gabion Garden

Booking/

Na mieste je súkromné parkovisko a všetky ubytovacie jednotky majú priestor na posedenie spolu s jedálenským kútom. Nechýba ani záchod, sprcha či prípojka na elektrinu.

image

Koniec divokých párty a rozlúčiek so slobodou. Airbnb natrvalo zakáže večierky v ponúkanom ubytovaní

Ubytovanie na lazoch, Stožok (16 eur na noc pre dve osoby)

„Ponúkame pobyt v čistom prostredí s nádhernými výhľadmi a čarovným západom slnka. Príďte si vychutnať kľud k nám na farmu, kde pestujeme a chováme zvieratá v súlade s permakultúrnymi princípmi. Máme 3 deti, 2 psov, 2 mačky, 3 prasatá, 4 ovce a 109 kusov hydiny. Všetko žije voľne na pastve,” píšu hostitelia na lazoch pri Stožoku blízko Detvy.

image

Ubytovanie na lazoch

Airbnb/

Pri príchode na miesto môžeš využiť ich šesťmiestny stan, prípadne si môžeš vybrať spánok priamo pod hviezdami v bezpečí sadu a tieňa jeho stromov. Pokiaľ budeš potrebovať kontakt s civilizáciou, dostupné je wifi pripojenie, sprcha a strana prevažne zo surovín, ktoré si hostitelia sami dopestujú.

image

Ubytovanie na lazoch

Airbnb/

Ubytovanie Turany (14 eur na noc pre dve osoby)

Predstavujeme ti absolútne najlacnejšiu ponuku, ktorá sa nachádza v klasickej budove (a teda nejde o žiadny stan či kemping). Ubytovanie, ktoré sa nachádza v obci Turany ponúka základné vybavenie, izby sú podľa fotografií čisté a v cene ubytovania máš dokonca zahrnuté aj uteráky a posteľnú bielizeň.

image

Ubytovanie Turany

Booking/

Turany sa nachádzajú 42 kilometrov od Liptovského Mikuláša, 10 kilometrov od centra Vrátna Free Time Zone či necelých 15 kilometrov od hradu Strečno. Možností na výlety do okolia tu nájdeš skutočne mnoho.

image

Ubytovanie Turany

Booking/

Stan/auto na súkromnom pozemku, Banská Štiavnica (12 eur na noc pre dve osoby)

Nič lacnejšie, ako ubytovanie v Banskej Štiavnici za 12 eur na noc sa nám nepodarilo nájsť. Toto banské mesto, zapísané na Zozname svetového dedičstva UNESCO ponúka nádhernú cestu do histórie, ktorú musí každý aspoň raz za život zažiť. Ubytovať sa tu však vie byť poriadne drahou záležitosťou.

image

Ubytovanie v Banskej Štiavnici

Airbnb/

Aj preto existuje možnosť prenajať si pozemok, na ktorom odparkuješ auto a rozložíš stan. Hostiteľ však upozorňuje, že sa pozemku sa nenachádza žiadny záchod ani sprcha. „Nie je to veľa, ale poskytuje cenovo dostupnú možnosť prespať v jednom z najkrajších (a najdrahších) miest na Slovensku,” píše v ponuke na Airbnb.

image

Ubytovanie v Banskej Štiavnici

Airbnb/
menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. máj 2024 08:30