Využi jarné prázdniny a pozri si najlacnejšie letenky z našich najväčších miest.X/X/Goturkiye, Unsplash/Anthony Delanoix,/
StoryEditor

Od Škótska až po Turecko. Uži si jarné prázdniny a využi najlacnejšie letenky z najväčších slovenských miest

Michal Čiernik02.03.2024., 13:30h

Nezabudnuteľné zážitky v Británii či exotika v Turecku. Jarné prázdniny nemusíš len presedieť pred telkou. Za rozumné ceny si môžeš užiť krásnu dovolenku v zahraničí.

Lajkuj Brainee.sk na

Najlacnejšie letenky, či už z Košíc alebo z Bratislavy, sú na Britské ostrovy. Z metropoly východu sa priamo do Londýna dostaneš pravidelne a už od 50 eur. Na sever do Liverpoolu to letí dvakrát do týždňa, tiež už od 55 eur za spiatočnú letenku.

image

Zlá správa pre slovenských turistov. Ryanair chce zdražiť letenky až o 10 percent, hrozí aj obmedzenie letných spojov

Z hlavného meste sa okrem toho dostaneš do Manchestru, Leedsu, ale aj do škótskeho Edinburghu za jedinečnou architektúrou, alebo do Dublinu. Írske hlavné mesto ponúka množstvo podujatí a zábavy počas celého roka a je skvelým centrom miestnej kultúry. V marci tam z letiska Milana Rastislava Štefánika letí spoj dvakrát do týždňa. Všetky letenky sú v rozmedzí od 50 do 70 eur, samozrejme aj so spiatočnou cestou.

Severské dobrodružstvo

Od 60 eur môžeš z Bratislavy za necelé dve hodiny zažiť neopakovateľný severský zážitok v druhom najväčšom meste Litvy. Okrem Diablovho múzea, ktoré je údajné jediné múzeum na svete o Satanovi s viac ako 3000 artefaktov s jeho tematikou, galérií a historických pamiatok je Kaunas skvelá a lacná vstupná brána do Pobaltia. Vlakom za hodinku a pol môžeš byť vo Vilniuse alebo autobusom za necelé tri pri pobreží v meste Klaipėda.

image

Od 60 eur môžeš z Bratislavy za necelé dve hodiny zažiť neopakovateľný severský zážitok v druhom najväčšom meste Litvy.

Unsplash/Misael Silvera/

Čarovné Taliansko

Do sto eur môžeš z bratislavského letiska zažiť rozprávkovú atmosféru talianskych miest ako Rím či Bergamo. Naplánovať si výlet do Kolosea, Panteónu alebo Vatikánu môžeš z Bratislavy každý marcový štvrtok alebo nedeľu. Taliansku kultúru, spolu s nádhernou okolitou prírodou však zažiješ aj v Bergáme, kde spoločnosť Raynair posiela svoje lety tri až štyrikrát za týždeň.

image

Do sto eur môžeš z bratislavského letiska zažiť rozprávkovú atmosféru talianskych miest ako Rím či Bergamo.

Unsplash/Michele Bitetto/

Za hodinu v Prahe

Ak si z Východu a nechce sa ti cestovať minimálne 9 hodín vlakom do Prahy, čo by bol určite zážitok sám o sebe, košické letisko ti ponúka vidieť stovežatú Prahu za hodinku aj niečo. Lety sú naplánované na pondelok a piatok a síce si oproti vlaku priplatíš pár desiatok eur naviac, ušetrený čas však môžeš stráviť pri dobrom českom pivku.

image

Ak si z Východu a nechce sa ti cestovať minimálne 9 hodín vlakom do Prahy, čo by bol určite zážitok sám o sebe, košické letisko ti ponúka vidieť stovežatú Prahu za hodinku aj niečo.

Unsplash/Anthony Delanoix/

Historické Macedónsko

Pre milovníkov objavovania nádherných a menej známych historických pamiatok ponúka spoločnosť Wizz Air trikrát do týždňa lety do hlavného mesta Macedónska. To je známe hoavne svojou rozmanitosťou, ktorá sa odráža práve v jedinečných pamiatkach. Z Bratislavy si tam už za hodinku a pol.

image

Kleopatrin ostrov Sedir, na ktorom sa mala stretnúť so svojim milencom Marcusom Antoniusom.

X/Goturkiye/

Turecká exotika

Láka ťa kúzlo orientu? Za prijateľnú sumu si môžeš kúpiť letenku z Bratislavy do exotického tureckého Dalamanu. Okrem tyrkysových a hlavne turistami menej známych pláži môžeš navštíviť aj neďaleké turistické centrá ako Marmaris s rekonštruovanou stredovekou pevnosťou či Kleopatrin ostrov Sedir, na ktorom sa mala stretnúť so svojim milencom Marcusom Antoniusom.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 11:36