Inšpiruj sa vegánskou kuchyňou
Varenie bez mäsa, mlieka či vajec vôbec nemusí byť vôbec zložité. Ak si chceš skúsiť vegánstvo aspoň na chvíľu, teraz máš ideálnu príležitosť. Po tradičných sviatočných jedlách určite oceníš jedálniček s kopou zeleniny, ovocia a strukovín. Vďaka chutným veggie alternatívam hladovať rozhodne nebudeš, aj keď s rastlinnou stravou iba začínaš.
Vyskúšaj napríklad recept od skúsenej vegánky Ivy Kocovej (Ivka_veggierecipes) a osláv vegánsky január spolu s chutnou krémovou polievkou plnou vitamínov. Všetko potrebné na prípravu tohto receptu zoženieš pod jednou strechou vo vašom Kauflande.
Tekvicovo-mrkvová „smotanová“ polievka podľa Ivky_veggierecipes
Ingrediencie:
cibuľa
1 malá hokkaido tekvica
600 g mrkvy
3 strúčiky cesnaku
1 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru, ½ ČL mletého koriandra, ½ ČL papriky, ¼ ČL kurkumy, ¼ ČL muškátového orieška
soľ a čierne korenie
1 l zeleninového vývaru
2 PL olivového oleja
150 ml sójovej smotany K-take it veggie
2 PL tekvicového oleja
Postup:
Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po pár minútach pridáme pretlačený cesnak a nastrúhaný zázvor. Pridáme tekvicu a mrkvu, krátko varíme. Potom k zmesi pridáme všetky koreniny a bylinky, zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme a okoreníme. Varíme 30 minút. Keď je zelenina hotová, polievku rozmixujeme dohladka. Nakoniec pridáme sójovú smotanu a necháme prevrieť. Dochutíme podľa potreby, podávame s tekvicovým olejom a čerstvými bylinkami. Prajeme dobrú chuť!
Všetky ingrediencie pre ochutnávku Veganuára, vrátane nadštandardného sortimentu rastlinných výrobkov a privátnej značky K-take it veggie, nájdeš v predajniach Kaufland po celom Slovensku. Ďalšie skvelé tipy na bezmäsité varenie na teba čakajú aj v špeciálnej „veganuárovej“ ponuke.