Teplý čaj, hrejivá deka, dobrý film – jesenné večery sú ako stvorené na spomalenie a oddych. Vychutnajte si jeseň v pohodlí obývačky, aj keď radiator ešte nekúri.www.freepik.com
StoryEditor

5 tipov, ako sa zahriať počas chladných jesenných večerov

PR článok17.10.2023., 00:00h

Keď zo stromov začína padať farebné lístie a dni sa skracujú, jedno je isté – prichádza jeseň. Počasie je viac a viac pochmúrnejšie. Večery začínajú byť chladné. Ak aj vy práve premýšľate, ako sa zahriať a zvládnuť prechod z leta do jesene, máme pre vás 5 skvelých tipov.

Lajkuj Brainee.sk na

1. Udržujte nohy v teple

Nie je žiadnym tajomstvom, že chlad aj teplo sa telom rýchlo šíria od nôh. K povinnej jesennej výbave teda bezpochyby patria teplé ponožky a pohodlné papuče. Keď vás premkne pocit chladu, dopriať si môžete aj horúci kúpeľ nôh. Po kúpeli nezabudnite nohy zabaliť do hrejivej bavlnenej deky.

2. Rozmiestnite v domácnosti hrejivé deky

Koľko krát ste sa chceli zachumlať do deky, ale žiadna nebola poruke? Hľadanie deky môže byť náročné, najmä keď potrebujete rýchlo zahnať prichádzajúci pocit chladu. Rozmiestnite hrejivé deky všade tam, kde sa do nich radi zababušíte. Pod dekou môžete oddychovať na sedačke, v deke sa dá pracovať pri počítači aj vybehnúť na terasu.

3. Vymeňte posteľnú plachtu za deku

Ani vám sa nechce každý večer čakať pod paplónom, kým sa zohreje studená plachta? Natiahnite cez ňu deku. Vlnené deky ocenia počas chladných jesenných večerov všetci členovia rodiny.

Viete, že teplé deky pre deti aj dospelých od slovenského predajcu Áčko sú dostupné v rôznych farbách a prevedeniach? Presvedčte sa na www.acko.sk.

4. Zahrejte sa horúcou polievkou alebo nápojom

Husté krémové či sýte strukovinové polievky sú na jeseň ako stvorené. Zahrejú organizmus zvnútra a dodajú vášmu telo množstvo výživných látok. Zohriať sa môžete aj horúcimi nápojmi – vychutnajte si čaj, kakao či horúcu čokoládu. Zabaľte sa do deky, vezmite si obľúbenú šálku a relaxujte.

5. Upečte si koláč

Jeseň je ako stvorená na pečenie rôznych koláčov. Navyše sa pri pečení zahrejete až trikrát – aktivitou počas prípravy, lahodným teplým koláčom alebo keksíkom a teplom, ktoré rúra prirodzene rozptyľuje počas pečenia do okolia.

Keď chutný koláč vytiahnete z trúby, vypnite ju a dvierka nechajte pootvorené – vôňa čerstvo pripraveného koláča a príjemné zostatkové teplo vás zahrejú na tele aj na duši. Ak máte malé deti alebo domáce zvieratá, uistite sa, že k horúcej rúre nemajú prístup.

image

Jesenné večery majú nezameniteľné čaro. Umocnite ho hrejivými dekami a posteľnými obliečkami či paplónmi v nádherných dizajnoch.

www.freepik.com
menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. máj 2024 23:39