Toto sú najdrahšie herné konzoly na svete.Xbox, Caviar/
StoryEditor

FOTO Pozlátené Nintendo pre britskú kráľovnú či Xbox z drahokamov. Toto sú najdrahšie herné konzoly na svete

Ondřej MartinůiDnes.cz04.02.2024., 14:00h

Zberatelia za ne platia astronomické čiastky. Či už to sú limitované edície alebo špeciálne pozlátené kúsky, našli sme tie vôbec najdrahšie herné konzoly, ktoré sa kedy dali zohnať.

Lajkuj Brainee.sk na

Keby sme mali vymenovať úplne všetky rôzne limitované edície herných konzol, bol by to nekonečný zoznam. Niektoré z nich však napriek tomu vystupujú z radu, ako napríklad toto Nintendo DSi z roku 2009 vyrobené na príležitosť svetového turnaja v kartovej hre Pokemon v americkom San Diegu.

image

VIDEO Hru Doom skutočne rozbehneš na čomkoľvek. Mladá vedkyňa ju spustila na črevných baktériách

Týchto modelov vreckového nintenda je na svete len 96 kusov a boli určené primárne pre výhercov turnaja. Odhady ceny tejto konzoly sa pohybujú medzi dvoma a štyrmi tisícmi amerických dolárov, (1850 až 3700 eur).

image

Toto Nintendo DSi z roku 2009 vyrobené na príležitosť svetového turnaja v kartovej hre Pokemon v americkom San Diegu je na svete len 96 kusov.

Reddit/Ugabo98/

Závratnú cenu by mala mať aj jubilejná edícia k 10 miliónom predaných kusov konzoly PlayStation 1 v dobrom stave. Charakteristicky tmavo modrá edícia konzoly PS1, môže v perfektnom stave stáť v prepočte aj niečo medzi 4700 až 7400 eur.

Ovládač s krokodílej kože

O titul vôbec najdrahšej hernej konzoly v histórii sa však predvlani prihlásila ruská firma Caviar, ktorá ponúkla na predaj PlayStation 5 so špeciálnym zlatým dizajnom.

Geometrický reliéf na bočných paneloch tvorí 18-karátové zlato, ktorého je tu rovno 4,5 kilogramu. O túto konzolu prejavil údajne záujem napríklad basketbalista LeBron James. Za tento prepych však treba zaplatiť 499-tisíc amerických dolárov, čo je približne 460-tisíc eur.

Caviar mimochodom tiež „vylepšil“ gamepady DualSense, ktoré pre zmenu pokryl krokodílou kožou. Všetky ostatné luxusné herné konzoly nájdeš v galérii.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 06:06