Dubai Tourism
StoryEditor

Exotický vodný Dubaj pre rodiny s deťmi aj pre single ľudí. Tieto atrakcie si určite pridaj na bucketlist

Natívny obsah26.06.2024., 00:00h

Od adrenalínového potápania so žralokmi až po Wake športy aj pre začiatočníkov. Z týchto vodných aktivít v exotickom Dubaji si vyberie naozaj každý.

Lajkuj Brainee.sk na

Článok vznikol v spolupráci s Dubai Tourism.

Dovolenka v Dubaji nemusí byť len o užívaní si luxusného mesta, obdivovaní futuristickej architektúry či užívaní si na unikátnych pláží. Mesto ležiace na pobreží Perzského zálivu ponúka oveľa viac zábavy, ako si myslíš.

image

Seabreacher

seabreacher.com

Medzi aktivity, ktoré rozhodne nemôžeš vynechať, patrí množstvo atraktívnych vodných športov. Pre adrenalínových nadšencov, ktorých láka tajomno podmorského sveta, je k dispozícii ultramoderný vodný šport Seabreacher. Tento šport ti umožní vyraziť pod hladinu doslova ako žralok. V miniponorke v tvare morského predátora s výkonom motoru 260 koní môžeš dosiahnuť až rýchlosť sto kilometrov za hodinu a vyskočiť z vody až do výšky šiesť metrov nad hladinu. Vyskúšať si to môžeš vo Water Adventure Dubai v Jumeirah Beach Residence alebo v potápačskom klube SeaBreacher Diving Club and Watersports, ktorý sa nachádza v prístave P&O Marina v štvrti Umm Suqeim.

image
Dubai Tourism

Okrem mechanického žraloka však môžeš v Dubaji zažiť zoči voči aj toho skutočného. V potápačskom centre Atlantis Dive Centre si prúdu na svoje ako začiatočníci, tak aj skúsení potápači. Centrum sa nachádza v komplexe Atlantis, The Palm a ponúka množstvo morských zážitkov v Atlantis Ambassador Lagoon – najväčšom otvorenom akváriu v regióne. A tí najodvážnejší môžu počas potápania kŕmiť až 14 druhov žralokov.

Ak máš s morských príšer strach, môžeš vyskúšať potápanie v oficiálne najhlbšom bazéne na svete. Deep Dive Dubai s hĺbkou 60 metrov ponúka celoročné kurzy potápania rozdelené podľa náročnosti už pre deti od 10 rokov až po zážitky pre profesionálov.

Výlety na hladine

Ak sa práve nechceš namočiť, no lákajú ťa nádherné vodné scenérie, určite využi tyrkysové vody priehrady Hatta, ktoré poskytujú pokojný odpočinok iba 90 minút jazdy od Dubaja. Táto unikátna vodná plocha sa nachádza neďaleko hotela Hatta Fort Hotel a obľúbeného centra outdoorových aktivít Hatta Wadi Hub. Je obklopená drsnými vrcholkami pohoria Hadžar, ktoré si najviac užiješ priamo z kajaku, kanoe, či vodného bicykla ktorý si môžeš požičať v spoločnosť Hatta Kayak.

image
Dubai Tourism

Máš radšej vietor vo vlasoch a menej pádlovania? Dubaj si môže vychutnať z vodnej hladiny aj s Hero Boat Tours - jedinou spoločnosťou v Dubaji, u ktorej môžeš vyraziť na plavbu člnom úplne sám. Nepotrebuješ ani lodný preukaz, takže sa k zábave môže pripojiť celá rodina.

image
Hero boat tours

Vlny na dubajskom pobreží môžeš s rodinou brázdiť aj na vodnom skútri. Nemo WaterSports ponúka výlety k hotelu Burj Al Arab a na niekoľko ďalších zaujímavých miest. Každý výlet je sprevádzaný kvalifikovaným inštruktorom a trvá od 30 minút do dvoch hodín. So spoločnosťou FIVE Watersports, ktorých pobočky sa nachádzajú v hoteloch FIXE LUXE JBR a FIVE Palm Jumeirah, si môžeš zase vyskúšať najrýchlejší vodný skúter na svete RXP-X APEX 300.

Adrenalín nad vlnami

Perfektnou zábavou, ktorú by si v Dubaji nemal vynechať, je flyboarding. Vzlietni na flyboarde s vodným pohonom, ktorý ťa vynesie do výšky až deviatich metrov nad hladinou.

image
Dubai Tourism

Na pláži Kite Beach zase môžeš technológiu vymeniť za silu vetra, ktorú využiješ pri kitesurfingu. Vďaka množstvu kurzov a požičovní ako je napríklad Dukite si tento extrémny šport môžu vyskúšať ako nováčikovia, tak aj profesionáli. Bojíš sa, že v dubajskom vetre nebudeš vedieť ovládať svoj padák? Daj preč dosku, pripevni sa k člnu a nechaj sa vyniesť až do výšky 150 metrov a užívaj si jedinečný pohľad z vtáčej perspektívy.

image
Dubai Tourism

V zariadení pre vodné športy Seawake, ktoré sa nachádza hneď vedľa hotela Le Meridien Mina Seyahi, si zase môžeš rezervovať wakeboarding, wakesurfing alebo jazdu na vodných lyžiach. Možností, ako si užiť dubajské vlny Perzského zálivu, je naozaj neúrekom.

image
Dubai Tourism

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. jún 2024 18:33