Členov najbohatšej rodiny v Británii odsúdili za vykorisťovanie svojich sluhovX/Gabbar0099/
StoryEditor

Moderné otroctvo. Členov najbohatšej rodiny v Británii odsúdili za vykorisťovanie sluhov, za deň im platili len 8 eur

Michal Čiernik24.06.2024., 13:00h

Štyria členovia najbohatšej rodiny Spojeného kráľovstva dostali tresty odňatia slobody za vykorisťovanie zamestnancov privezených z Indie. V ich ženevskej vile mali otročiť 18 hodín denne.

Lajkuj Brainee.sk na

Prakash a Kamal Hinduja, ako aj ich syn Ajay a jeho manželka Namrata boli švajčiarskym súdom uznaní vinnými z vykorisťovania a nelegálneho zamestnávania indických pracovníkov. Súd im podľa BBC vymeral tresty od štyroch do štyri a pol roka za mrežami.

Traja robotníci, ktorých priviezli z ich rodnej Indie, tvrdili, že im rodina platila len sedem libier (osem eur) za 18-hodinovú prácu – menej ako desatinu sumy požadovanej podľa švajčiarskych zákonov – a skonfiškovali im pasy.

image

WHO odhalilo šokujúcu správu. Kvôli alkoholu, tabaku, a znečistenému ovzdušiu ročne zomrú milióny Európanov

Tvrdili tiež, že rodina - ktorej majetok sa odhaduje na približne 43 miliárd eur - im len zriedka dovolila opustiť dom, ktorý sa nachádza v bohatej ženevskej štvrti. Počas procesu prokurátori tvrdili, že rodina míňala viac na svojho psa ako na svojich sluhov.

Najbohatší v Británii

Právny zástupca obžalovaných však s obvineniami nesúhlasil a trval na tom, že pracovníci boli rodine vďačný za to, že im ponúkli lepší život. „Som šokovaný. Budeme s tým bojovať až do trpkého konca,“ povedal pred súdom Robert Assael, právnik obžalovaných, ktorí sa chcú proti rozsudku odvolať. 

Indická rodina Hindujaovcov vlastní nadnárodný konglomerát Hinduja Group. Spoločnosť pôsobí v jedenástich odvetviach vrátane automobilového priemyslu, ropy, bankovníctva a financií, IT sektore, kybernetickej bezpečnosti, zdravotníctva a dokonca aj v médiách, energetike a nehnuteľnosťiach.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. júl 2024 16:13