Poznáme skutočnú príčinu tragickej smrti herca Daniela Heribana.Profimedia/Profimedia - Standardni Obsah
StoryEditor

Poznáme skutočnú príčinu tragickej smrti herca Daniela Heribana. Podľa pitvy nešlo o infarkt

Michal Čiernik29.05.2023., 13:00h

Len 43-ročný obľúbený slovenský herec bol deň pred svojou smrťou v nemocnici s obrovskými bolesťami. Lekár nič vážne nezistil a poslal ho domov. Pitva však odhalila závažnú a ojedinelú diagnózu.

Lajkuj Brainee.sk na

Minulý týždeň zasiahla Slovensko smutná správa o smrti známeho herca Daniela Heribana, ktorého našli v stredu 24.5. mŕtveho v dome vo Svätom Jure. Pitva odhalila, že hudobník zomrel na akútnu disekciu aorty. Ide o náhle natrhnutie hlavnej tepny,ktorá vychádza zo srdca a zásobuje krvou celý organizmus. S informáciou prišiel denník SME.

Dva dni predtým mal pociťovať bolesti, kvôli ktorým musel v utorok, v skorých ranných hodinách, navštíviť urgentný príjem na Kramároch.

Sťažoval sa na bolesť chrbta

Podľa zistení Nového Času, natáčal v pondelok, dva dni pred tregédiou, celý deň seriál v Prahe a spomínanú bolesť chrbta pripisoval k dlhému cestovaniu. „Začal hovoriť, že ho bolí chrbtica. Ale pripisoval to k tomu, že cestoval z Bratislavy do Prahy. Takže má problémy, pretože dlho sedel. Nič nenaznačovalo, že by tam mohol byť nejaký vážnejší problém,“ povedal pre Markízu producent seriálu Lukáš Mráček.

image

Laxný prístup ošetrujúceho lekára v kombinácii so zisteniami z pitvy vedú Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou k prešetreniu tohto úmrtia.

Waldemar Švábenský/ Archív Snd/

Po vyšetreniach v bratislavskej nemocnici ho však lekár prepustil domov, s tým že nič závažné neobjavil. Následne si počas dňa ešte umelec vybavoval pracovné záležitosti z domu. „Ešte v utorok podvečer sme si písali a riešili úpravu textu ku koncertu v bratislavskom klube Pod lampou. Mala to byť generálka na festival Dotyky a spojenia a ďalšie vystúpenia,“ povedal Heribanov manažér Kršňák pre Denník N.

image

Dano Heriban nebol len Brmbalík. Pamätať si ho budeme aj ako oceňovaného divadelného herca či detského pesničkára

Smrť možno prešetria

Laxný prístup ošetrujúceho lekára v kombinácii so zisteniami z pitvy vedú Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou k prešetreniu tohto úmrtia. „Úrad podľa ustanovenia § 43b ods. 1 písm. a) zákona č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohľade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov môže vykonať dohľad nad zdravotnou starostlivosťou aj z vlastného podnetu úradu. Úrad aktuálne tento prípad posudzuje, nateraz však nemá dostatok relevantných informácií. Dôvody pre dohľad z vlastného podnetu v súčasnosti analyzujeme,“ povedala pre Nový Čas hovorkyňa Monika Hudecová.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 13:55