Pracovníci spoločnosti Wildberries sú nútení vyzliekať saTheworkersrights/Youtube x Cutout
StoryEditor

Pracovníci ruskej spoločnosti sú nútení každý deň sa vyzliekať. Ide vraj o preventívne opatrenie proti krádežiam

Nikola Michalkova26.04.2023., 08:00h

V spoločnosti založenej najbohatšou ženou Ruska sú pracovníci nútení vyzliekať sa každý deň, aby ich prehľadali.

Lajkuj Brainee.sk na

Práca v Rusku nebýva jednoduchá. A nie je to inak ani v spoločnosti Wildberries, ktorá sa špecializuje na internetový predaj v Rusku. Zamestnanci spoločnosti sú totiž nútení každý deň vyzliekať, čo obhajujú ako „boj proti krádežiam," uvádza sa na portáli Unilad.

Vyzliekanie je každodenné

Pravdepodobne si asi nikto z nás nevie predstaviť prácu, v ktorej by sme sa museli každý deň vyzliekať, aby sme dokázali, že sme nič neukradli alebo aby sme ukázali, že sme si nepriniesli nepovolené predmety. Zatiaľ čo inde sa to kontroluje pomocou zariadení na detekciu takýchto predmetov, v istej ruskej spoločnosti to je úplne inak. A zatiaľ čo ty by si sa možno cítil aj ponížene, pracovníci spoločnosti, ktorú založila v roku 2004 proputinovská Taťjana Bakalčuková, to ale zažívajú na dennom poriadku. Existuje aj videozáznam, na ktorom sú zachytené ženy pracujúce v spoločnosti, ako sú vyzlečené do spodnej bielizne a čakajú v rade, kým ich prehľadávajú ostatní zamestnanci. 

Netýka sa to, samozrejme, len žien. Vyzliekať sa musia aj muži. Informácie priniesol tajný reportér portáli life.ru, ktorý v tejto spoločnosti pracoval tri dni. Pracovníkov neprehľadávajú len pri odchode, ale aj ráno pri vstupe, čo má zabrániť, aby si do práce priniesli telefóny či hodinky. Večerné prehliadky sú konkrétne zamerané práve proti krádežiam. 

Majiteľkou je najbohatšia žena

Spoločnosť založila najbohatšia žena v Rusku Taťjana Bakalčuková, ktorej majetok sa odhaduje na 13,3 miliardy dolárov. Nedávno sa zamestnanci v jej firme vzbúrili pre politiku znižovania mzdy zakaždým, keď sa zákazník sťažoval, že mu bol doručený nesprávny tovar. Na Bulčakovú  a jej spoločnosť ale pre vojnu na Ukrajine boli uvalené sankcie za výrobu vojenských uniforiem pre ruskú armádu a taktiež sa produkciu propagandy. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 03:09