Redmi Note 11 Pro+ 5GBrainee/Miroslav Kamody
StoryEditor

Vyskúšali sme si Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G. Lepší telefón za túto cenu nezoženieš, zamiluje si ho úplne každý

Natívny obsah14.12.2022., 10:00h

Redmi Note 11 Pro+ 5G je pre mnohých ideálnym zariadením. Spája v sebe extrémne rýchle nabíjanie, vynikajúci displej, brutálne reproduktory a kvalitné fotoaparáty. To všetko za cenu, ktorá ťa posadí na zadok.

Lajkuj Brainee.sk na

Značka Xiaomi totálne ovládla slovenský trh so svojimi kvalitnými a cenovo dostupnými technologickými vychytávkami. Vďaka nej môžeš mať pod palcom nielen inteligentnú domácnosť, ale aj svoje zdravie skrz inteligentné náramky či hodinky.

Najviac však značka medzi Slovákmi stále dominuje smartfónmi. Tí si obľúbili hlavne radu Redmi, ktorá je dokonalým spojením dostupnej ceny a vynikajúceho výkonu.

image

Vyskúšali sme si Xiaomi CyberDog. Technologická hračka priťahuje pozornosť, má pred sebou veľkú budúcnosť

Lepšie zariadenie zoženieš len ťažko

My sme v redakcii otestovali Redmi Note 11 Pro+ 5G a musíme povedať, že v rámci rozpočtu do 400 eur ide o absolútneho favorita. Aj keď sa zariadenie na náš trh dostalo už v marci, aj v predvianočnom období by si ťažko našiel lepšie zariadenie.

Na prvý pohľad zaujme veľkým 6,67 palcovým Super AMOLED displejom, ktorý chráni Corning Gorilla Glass 5, ponúka nielen vysoké rozlíšenie 2400 x 1080 pixelov, ale aj 120 Hz obnovovaciu frekvenciu a 360 Hz vzorkovacou frekvenciou dotyku. V tejto cenovej kategórii len ťažko nájdeš kvalitnejší a jasnejší dispej.

image

Redmi Note 11 Pro+ 5G

Brainee/Miroslav Kamody

Zadná strana telefónu je pokrytá sklom a vystupuje z nej trojica fotoaparátov. Aj keď má Redmi Note 11 Pro+ 5G nezaoblené plastové hrany, v ruke sa drží bez problémov. Xiaomi ti k telefónu pribalí aj priesvitný kryt, čo je prednosť, ktorá sa u ostatných značiek len tak nevidí.

3,5 mm jack aj skvelé reporduktory

Tvoje 204 gramové zariadenie tak zostane v bezpečí aj pri páde. Nechýba slot na SD kartu a ani 3,5 mm jack, na pravej strane už tradične nájdeš ovládanie hlasitosti a senzor odtlačkov prstov. Ten bol počas testovania nielen rýchly, ale aj 100-percentne presný.

Výhodou je, že smartfón ponúka aj základnú odolnosť voči vode a prachu (IP53).Výrobca do telefónu zakomponoval duálne reproduktory SOUND BY JBL s podporou Dolby Atmos, ktoré hrajú naozaj kvalitne a zahanbia aj viaceré drahšie zariadenia.

image

Redmi Note 11 Pro+ 5G

Brainee/Miroslav Kamody

Srdcom smartfónu je 5G procesor Dimensity 920, vďaka ktorému telefón beží hladko a nemá problém ani s náročnejšími hrami. Pri Real Racing 3 či Fortnite kvalita mierne klesá, no o zážitok z hrania sa rozhodne nemusíš báť.

Testované zariadenie nám ponúklo 8 GB RAM a 128 GB úložisko, ktoré je dnes už nevyhnutným štandardom. Nechýba podpora NFC pre pohodlné platenie telefónom, rýchlym Bluetooth 5,2 a Wi-Fi 6.

Android 12 a brutálne rýchle nabíjanie

Redmi Note 11 Pro+ 5G sa dodáva s Androidom 11, no nemusíš sa báť. Po zapnutí je okamžite k dispozícii aktualizácia na Android 12 a najnovšiu verziu nadstavby MIUI 13. Reakcie telefónu sú tak rýchle, ladné a používateľský zážitok perfektný.

Musím priznať, že si ma opantali dynamické tapety MIUI x Beauty of Science, ktoré ukazujú kryštalizovanie rôznych látok pod mikroskopom. Vytvárajú tak fascinujúce vzory, na ktoré som sa nedokázal vynadívať.

Ďalšou prednosťou telefónu je podpora rýchleho 120 W nabíjania, ktoré je v tejto cenovej kategórii absolútnou raritou. Xiaomi k zariadeniu pribalilo aj rozmerný adaptér, vďaka ktorému za pár minút získať desiatky percent výdrže.

Masívnu 4 500mAh batériu nabiješ na 100 % za približne 20 minút, takže dlhé čakanie na nabitie sa stáva minulosťou. Počas siedmich dní testovania som telefón nabíjal len trikrát, a to som ho používal naozaj aktívne. V tomto smere mu nemôžem vôbec nič vytknúť.

image

Redmi Note 11 Pro+ 5G

Brainee/Miroslav Kamody

Fotografie, ktorými zahltíš svoje sociálne siete

Čo sa týka fotoaparátov, Redmi Note 11 Pro+ 5G ponúka 108 Mpx hlavný senzor, ktorý dopĺňa 8 Mpx ultraširokouhlý a 2 Mpx makro senzor. Výsledné fotografie sú ostré a kvalitné, zahanbiť sa nedajú ani zábery pri nie príliš ideálych svetelných podmienkach.

Na ich zlepšenie odporúčame používanie nočného režimu. Telefón pri nakrúcaní videa ponúka HD rozlíšenie pri 60 fps, ale aj 4K. V tomto prípade ale snímková frekvencia klesá na 30 fps. Predná 16 Mpx je obstojná a rozhodne naplní tvoje sociálne siete peknými selfíčkami.

Redmi Note 11 Pro+ 5G je vo svojej triede jedným z najlepších smartfónov, po ktorých môžeš momentálne siahnuť. So svojimi parametrami, vynikajúcim displejom, kvalitnými reproduktormi a 120 W nabíjaním sa doťahuje na viaceré high-end zariadenia, pričom všetky jasne poráža cenou.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 05:11