Ako často sa manželia venujú intímnostiam?dreamstime
StoryEditor

Dvakrát, trikrát, štyrikrát? Ako často by ste sa s partnerom mali venovať intímnym chvíľam?

30.04.2024, 14:00
Vzťahy

Téma intimity v manželstve je pomerne veľkým tabu. A to nielen preto, že manželia neradi vynášajú informácie zo svojej spálne. Veľakrát sa nestotožňujú so samotnou frekvenciou posteľných radovánok, no s vekom na intímnosti strácajú aj apetít.

Koľkokrát je tak akurát? Nečakajte žiadne číslo, ktoré by vám prezradilo či je váš intímny život v poriadku, alebo nie. No aj napriek tomu, že je to veľmi individuálne, niektoré štatistiky vám prezradia viac o tom, ako to majú v spálni iné páry.

Komunikujte

Mnoho párov nie je vôbec spokojných so svojim intímnym životom. Najmä muži sa sťažujú na frekvenciu, ktorá je pre nich nevyhovujúca. Ženy sa naopak cítia veľakrát pod tlakom a k intímnostiam sa musia doslova donútiť, „len nech je hlavne pokoj.“ Aj v tomto prípade platí, že komunikácia je cesta. Ak s frekvenciou nie ste spokojní, upozornite na to svojho partnera. Prípadne si dohodnite jasné pravidlá, aby boli spokojné obe strany. Dlhodobé odkladanie problémov tohto typu vzťahu určite neprospeje a bude nasledovať frustrácia, ktorá nespokojnosť ešte viac podporí.

Ako to majú ostatní?

V odbornom časopise Society for Personality and Social Psychology bola publikovaná štúdia, ktorá v prvom rade prezrádza že to, ako často sa partneri venujú intímnostiam záleží v prvom rade na veku. To, že mladí ľudia majú oveľa väčší apetít v tomto smere zrejme nikoho neprekvapí. Priamo úmerne následne chuť na milovanie klesá s pribúdajúcimi rokmi. Kým ľudia do dovŕšenia tridsiateho roku sa milujú zhruba dvakrát týždenne, o desať rokov starší ľudia si na tieto aktivity nájdu čas asi 1,5 krát týždenne. U párov po štyridsiatke ročný počet klesá ešte o niečo viac a to v priemere na 69 krát ročne.   

image

Staršie páry si milovanie doprajú, no oveľa menej, než mladí ľudia.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. máj 2024 11:06