Jiřina Bohdalová skoncovala s nikotínom. Archiv MAFRA
StoryEditor

Herečka Jiřina Bohdalová sekla s celoživotným zlozvykom. Na staré kolená mení pravidlá

19.04.2024, 14:11
Celebrity

O umelkyni Jiřine Bohdalovej (92) je dobre známe, že roky sa nevie zbaviť cigaretiek. Patrí k tuhým fajčiarom a roky v rozhovoroch odkazovala, že s touto závislosťou neplánuje nič robiť. Až teraz!

Na krste knihy Spiknutie sa dala do debaty s českým prezidentom Milošom Zemanom, ktorý nepovie "nie" cigaretke ani dobrému poldecáku. Lekári bijú na poplach a bývalému štátnikovi odporučili skončiť s oboma neresťami.

Pritakáva im aj Bohdalka. Ona sama sa len nedávno rozhodla skoncovať s nikotínom. Cigaretka patrila k neodmysliteľne k jej rituálom. Neváhala si zapáliť hocikde a hocikedy. Tomu je dnes koniec. 

ANKETA
Myslíte si, že to herečka vydrží?

Práve Milošovi Zemanovi prezradila pri lákaní na jednu z cigariet, že s nikotínom navždy sekla. „Nie, nie, nie, ja už nie...“ odmietla jeho pozvanie Bohdalová. „Prestala som v 92 rokoch fajčiť,“ priznala s úsmevom. Vzdať sa zdraviu škodlivej závislosti odporučila aj samotnému Milošovi, keď sa posťažoval, že mu lekári po nedávnej hospitalizácii zakazujú nielen fajčiť, ale aj piť. „To robia dobre, musíš byť na seba opatrný!,“ dodala herečka.  

Podobne je na tom Jiří Bartoška, ktorý ani po diagnostikovaní rakoviny popolník neodložil a vychutnáva si dym. Zdvihnutý prst lekárov si nevšíma. Neresti sa oddáva ďalej. 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 16:57