StoryEditor

Knižnica

15.02.2007, 23:00

Storey Richard
Působení na druhé
Vrecková príručka podnetov, metód a techník o nadviazaní dobrého pracovného vzťahu, o zaobchádzaní s rôznymi typmi osobností, prekonávaní odporu a neochoty na pracovisku a efektívnosti rozhodovania. V knihe sa čitateľ oboznámi so základnými krokmi, ktoré predpokladajú účinné pôsobenie na iných na pracovisku, s rôznymi štýlmi pôsobenia, so zásadami budovania dobrého pracovného vzťahu a s technikami pôsobenia na druhých, ktorí sa líšia podľa štyroch základných typov osobností.
Portál

J. P. Ondok
Řeč o Bohu
V knihe podáva J. P. Ondok základnú charakteristiku analytickej filozofie -- t. j. filozofie "obrátenej k jazyku", orientovanej na logickú formalizáciu jazyka a analýzu používania prirodzeného jazyka -- a ukazuje niektoré možnosti využitia metód tejto filozofie v teológii. Autorovi nejde o propagáciu nejakej novej paradigmy v teológii, skôr o vyplnenie medzery v českej teologickej literatúre, v ktorej podľa jeho názoru v spektre rôznych filozofických východísk, ktoré v súčasnosti teológia používa, nie je dostatočne zastúpené práve východisko inšpirované metódami analytickej filozofie. Akokoľvek sa Ondok snaží ukázať čo najširšiu paletu možných aplikácií, vynecháva s ohľadom na čitateľa, ktorý nie je zbehlý v súčasnej logike, niektoré náročnejšie detaily analytickej filozofie, takže kniha iste osloví nielen logikov a stúpencov analytickej filozofie, ale tiež najširšiu teologickú obec, religionistov a filozofov náboženstva.
CDK

Záhorská Jindřiška
Psychologická intervence při vyšetřování trestných činů
S rastúcim počtom závažných trestných činov a vo svetle nových poznatkov treba aj v rámci bezpečnostných zložiek štátu voliť nové postupy. Jedným z nich je účasť psychológa -- konzultanta pri odhaľovaní a vyšetrovaní obzvlášť závažnej trestnej činnosti. Konzultačná činnosť psychológa však stále nie je u odborníkov pracujúcich v oblasti práva prijímaná ako bežne využiteľná metóda pomáhajúca objasniť a vyšetriť trestné činy. Všeobecná časť knihy sa venuje okrem iného problematike forenznej psychológie a osobnosti páchateľa. V praktickej časti je opisované najmä využitie psychologickej konzultačnej činnosti pri vyšetrovaní predovšetkým trestných činov vraždy a závažných drogových deliktov. Toto využitie je demonštrované na skutočných prípadoch. Kniha je určená študentom psychológie a právnych odborov, psychológom, ktorí pracujú v oblasti forenznej a policajnej psychológie, kriminalistom.
Portál

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/vikend, menuAlias = vikend, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. október 2024 11:20