StoryEditor

ING prevezme DDP Tatry-Sympatia

07.06.2005, 00:00

Finančná skupina ING sa dohodla so spoločnosťou TBIH Financial Services Group N.V. na akvizícii spoločnosti VSP Tatry, a. s., ktorá spravuje Prvú doplnkovú dôchodkovú poisťovňu (DDP) Tatry-Sympatia za približne 35 miliónov EUR, v prepočte 1,36 miliardy SKK. ING považuje túto oblasť za dôležitú pre ďalší rast skupiny. Holandská spoločnosť je jednou z piatich najväčších poisťovacích spoločností v Európe a prevzatím DDP Tatry Sympatia, ktorý podniká na trhu dobrovoľného dôchodkového poistenia, získa na slovenskom trhu značný vplyv. DDP Tatry Sympatia má totiž so 44-percentným podielom vedúce postavenie na slovenskom trhu DDP, asi 330 000 klientov a v správe aktíva v hodnote zhruba za 181 miliónov eur.
Akvizícia spoločnosti VSP Tatry významne posilní pozíciu ING na Slovensku, kde má ING má v súčasnosti 200 000 klientov životného poistenia a starobného dôchodkového sporenia. DDP Tatry Sympatia poskytne ING potrebnú bázu na vybudovanie silnej a udržateľnej pozície v oblasti dôchodkov na Slovensku. "Transakcia je v súlade so stratégiou ING cielene vyhľadávať akvizície, ktoré prispejú k posilneniu pozície ING na trhoch s kľúčovým rastom," uviedol na margo transakcie generálny riaditeľ poistenia pre strednú Európu a globálny riaditeľ pre dôchodky ING Group Jan Nijssen.
ING je globálnou finančnou inštitúciou holandského pôvodu, ktorá ponúka služby v oblasti bankovníctva, poisťovníctva, dôchodkov a správy aktív 60 miliónom súkromných, firemných a inštitucionálnych klientov v 50 krajinách. S viac ako 113 000 zamestnancami sa ING skladá zo širokého spektra prominentných spoločností, ktoré stále viac slúžia svojim klientom pod značkou ING.
TBIH je súkromná investičná skupina so zameraním na poskytovanie finančných služieb vo viacerých krajinách strednej Európy. Je súčasťou Kardan Group, ktorá je obchodovateľná na burze v Izraeli a v Holandsku.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
05. október 2024 11:18