StoryEditor

V Benátkach malo premiéru pokračovanie Jokera, fanúšikovia čakali na Lady Gagu

04.09.2024, 17:55
Autor:
ČTKČTK

Predchádzajúci film Joker získal na benátskom festivale hlavnú cenu Zlatého leva a neskôr dve ceny americkej filmovej akadémie Oscar.

Na filmovom festivale v Benátkach mala dnes svetovú premiéru snímka Joker: Fólia à Deux, ktorá je pokračovaním úspešnej snímky Joker z roku 2019. Do talianskeho mesta sa zišli fanúšikovia speváčky Lady Gaga, ktorá má vo filme jednu z hlavných úloh, píšu talianske médiá. Film patrí k jednej z najočakávanejších noviniek tohtoročnej filmovej prehliadky.

Predchádzajúci film Joker získal na benátskom festivale hlavnú cenu Zlatého leva a neskôr dve ceny americkej filmovej akadémie Oscar. Popri tom slávil aj úspech medzi divákmi s príjmami z predaja lístkov okolo jednej miliardy dolárov.

Tento rok sa Joker: Film à Deux tiež uchádza o hlavnú festivalovú cenu. "Tentokrát to viac prežívam a som nervóznejší. Je ľahšie uspieť s novinkou," povedal o tohtoročných vyhliadkach na ocenenie režisér Todd Phillips s tým, že od pokračovania sa toho čaká viac.

Do hlavných úloh Phillips obsadil Joaquina Phoenixa, ktorý dostal za výkon v prvej snímke Oscara za najlepší mužský herecký výkon, a Lady Gaga. Obaja si v novom filme aj zaspievajú.

"Hudba je (vo filme) použitá tak, aby naozaj poskytla postavám spôsob, ako vyjadriť to, čo chcú povedať, keď dialógy a scéna nestačia," uviedla Lady Gaga. Podľa nej sa však nedá povedať, že by film bol hudobnou komédiou.

Práve známa americká speváčka, ktorá prišla uviesť film do Benátok osobne, pritiahla pozornosť fanúšikov. Niektorí dokonca strávili noc pri festivalovom areáli, aby zazreli svoju obľúbenú celebritu.

Phoenix a Lady Gaga na tlačovej konferencii uviedli, že do filmových úloh museli výrazne schudnúť. Striktnú diétu museli dodržiavať aj počas náročného nakrúcania. "Kŕmili sme ho čučoriedkami, keď mal naozaj hlad," uviedla Lady Gaga ohľadom stravovacieho režimu svojho filmového partnera Phoenixa.

Druhý diel nadväzuje na prvý s hlavnou postavou Arthurom Fleckom, ktorého hrá Phoenix, vo väzení. Tam spoznáva Harley Quinnovú, ktorú stvárnila Lady Gaga. Fleck jej považuje za svoju osudovú lásku.

Film súťaží s ďalšími 20 snímkami o Zlatého leva. Či uspel, porota vedená francúzskou herečkou Isabelle Huppertovou oznámi v sobotu. Do českých kín snímka podľa distribútora Vertical Entertainment dorazí 3. októbra.

01 - Modified: 2024-10-04 09:48:59 - Feat.: - Title: Po úmrtí na trati prerušili železničnú dopravu na severe Talianska 02 - Modified: 2024-09-07 19:21:10 - Feat.: - Title: Zlatého leva na filmovom festivale v Benátkach získala snímka o eutanázii 03 - Modified: 2024-08-16 21:22:02 - Feat.: - Title: Benátky hľadajú nových gondoliérov, vypísali konkurz na voľné miesta 04 - Modified: 2024-07-31 21:38:42 - Feat.: - Title: Talianske Benátky od štvrtka obmedzia turistické skupiny na maximálne 25 osôb 05 - Modified: 2024-07-24 22:00:00 - Feat.: - Title: V Benátkach zápolia kvôli vstupnému. Davy nepreriedli a radnica chce, aby turisti platili dvojnásobok
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
05. október 2024 02:41