StoryEditor

Spoločnosť SEWA získala od envirorezortu všetky autorizácie

27.08.2024, 13:14
Autor:
redred

Päťročné obdobie nových autorizácií začne plynúť 1. januára 2025 a skončí sa 31. decembra 2029.

Spoločnosť SEWA, najväčšia OZV na Slovensku pre elektrozariadenia, opätovne získala od ministerstva životného prostredia všetky autorizácie na komodity, ktorých zber a recykláciu pre svojich klientov zabezpečuje.

Okrem zberu, odvozu a recyklácie elektroodpadu poskytuje SEWA aj administratívnu podporu a poradenstvo v oblasti odpadovej legislatívy. 

SEWA pôsobí na Slovensku od roku 2005 ako organizácia zodpovednosti výrobcov združených v Asociácii dovozcov audiovizuálnej techniky (ADAT) a v IT Asociácii Slovenska (v ITAS). Jej služby využíva viac ako 920 klientov, ktorým ponúka one-stop shop riešenie pre komodity batérie, akumulátory, obalové a neobalové výrobky, a to nielen na Slovensku, ale aj v rámci Európy, prostredníctvom European Recycling Platform. 

„Naši zakladajúci členovia založili  SEWA preto, aby sme za nich spoľahlivo a nákladovo efektívne  plnili zákonné povinnosti. Sme preto veľmi radi, že sme opätovne získali päťročnú autorizáciu na všetky komodity, o ktorých zber a ekologickú recykláciu sa pre našich klientov staráme. Udelenie autorizácie ministerstvom potvrdzuje kvalitu práce celého tímu SEWA,“ povedal Jozef Kozák, výkonný riaditeľ SEWA.

Päťročné obdobie nových autorizácií začne plynúť 1. januára 2025 a skončí sa 31. decembra 2029. 

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
29. september 2024 18:31