StoryEditor

SkyToll plánuje vybudovať mýtny systém v Tadžikistane

26.08.2024, 15:03
Autor:
ČTKČTK
  • Stredoázijský Tadžikistan je podľa tadžického ministra dopravy dôležitým tranzitným uzlom medzi ázijskými a európskymi trhmi.
  • Zlepšená infraštruktúra sľubuje plynulejšie obchodné trasy.

Spoločnosť SkyToll, dodávateľ mýtnych systémov, vybuduje satelitný elektronický mýtny systém v Tadžikistane. Tamojšie ministerstvo dopravy s firmou podpísalo memorandum, v ktorom sa zaväzujú k spolupráci na projekte.

image

Výber mýta na diaľniciach a cestách prvej triedy dosiahol v júli viac ako 20-tisíc miliónov eur

V tlačovej správe o tom informoval Miroslav Beneš, hovorca skupiny ITIS Holding, ktorá je materskou spoločnosťou SkyToll.

Podporia cestnú infraštruktúru

"Základným predpokladom pre rozvoj dopravnej infraštruktúry je zabezpečenie finančných prostriedkov na priebežnú údržbu a obnovu ciest, mostov a ďalších stavieb," uviedol tadžický minister dopravy Azim Ibrohim. Vybudovanie mýtneho systému podľa neho povedie k výraznému rozvoju cestnej infraštruktúry v Tadžikistane.

image

Blíži sa koniec SkyTollu na Slovensku. Diaľničiari podpísali zmluvu na nový mýtny IT systém s firmou CzechToll

"SkyToll je odhodlaný navrhnúť udržateľný podnikateľský plán a zaistiť financovanie projektu," povedal riaditeľ pre stratégiu a rozvoj podnikania v spoločnosti SkyToll Peter Polakovič.

Tadžické ministerstvo dopravy je podľa memoranda zodpovedné za zabezpečenie potrebných pozemkov a zabezpečenie vládnej podpory vrátane legislatívnych úprav. Obe strany pokryjú svoje náklady spojené s vybudovaním mýtneho systému.

Dôležitý tranzitný uzol

Stredoázijský Tadžikistan je podľa Ibrohima dôležitým tranzitným uzlom medzi ázijskými a európskymi trhmi. "Zlepšená cestná infraštruktúra, podporená udržateľným mýtnym systémom, sľubuje plynulejšie a efektívnejšie obchodné trasy, ktoré podporia hospodársky rast a regionálnu konektivitu," uviedol Ibrohim.

image

Český TollNet a slovenský Skytoll uspeli v tendri na elektronické mýto v Chorvátsku

ITIS Holding bol založený v roku 2022 ako zastrešujúca entita PPF pre podnikanie v inteligentných riešeniach pre dopravnú infraštruktúru.

Je stopercentným vlastníkom prevádzkovateľov elektronických mýtnych systémov CzechToll a SkyToll, technologickej firmy TollNet a dodávateľa platobných riešení pre dopravcov PaySystem.

Firmy z ITIS Holding v minulosti zvíťazili v mýtnych tendroch na Slovensku, v Česku, Chorvátsku a v Holandsku.

01 - Modified: 2024-09-18 11:51:27 - Feat.: - Title: Rezort dopravy splnil míľnik plánu obnovy, bol ním nový vlakový grafikon 02 - Modified: 2024-09-12 11:35:03 - Feat.: - Title: Zadržaný Tadžik je pod kontrolou. Konanie o jeho vydaní prebieha, ozrejmil Šutaj Eštok 03 - Modified: 2024-09-11 18:01:36 - Feat.: - Title: Útočník zranil hlavného muftího pri centrálnej mešite v Dušanbe v Tadžikistane 04 - Modified: 2024-08-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Všetky štáty majú v exportno-úverových agentúrach, akou je u nás i Eximbanka, dobrý nástroj na podporu exportu 05 - Modified: 2024-08-15 12:38:53 - Feat.: - Title: Výber mýta na diaľniciach a cestách prvej triedy dosiahol v júli viac ako 20-tisíc miliónov eur
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. september 2024 11:24