StoryEditor

Nina Poláková sa vracia na post riaditeľky Baletu SND, oznámil Šimkovičovej rezort

13.08.2024, 16:14
Autor:
TASRTASR

Rezort tvrdí, že júlové odvolanie Niny Polákovej vtedajším generálnym riaditeľom divadla Matejom Drličkom sa udialo bez súhlasu ministerky kultúry.

Nina Poláková pokračuje na pozícii riaditeľky Baletu Slovenského národného divadla (SND). V utorok to oznámilo Ministerstvo kultúry.

Rezort tvrdí, že júlové odvolanie Polákovej vtedajším generálnym riaditeľom SND Matejom Drličkom sa udialo bez súhlasu ministerky kultúry, v rozpore so Štatútom SND. "Štatút SND vyžaduje prerokovanie takýchto krokov s vedením ministerstva," upozornil rezort.

Vedenie ministerstva rokovalo s Polákovou vo štvrtok 8. augusta, rozhovor mal osvetliť dôvody jej nedobrovoľného odchodu z postu.

"My na ministerstve kultúry veríme, že jej návrat prispeje k stabilizácii situácie v Balete SND a k pokračovaniu jeho úspešného rozvoja," skonštatovala ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS).

Okolnosti, sprevádzajúce Polákovej koniec na poste boli jedným z dôvodov, ktoré ministerka uviedla pri svojom minulotýždňovom rozhodnutí o odvolaní Drličku z funkcie GR SND.

Drlička v reakcii upozornil, že ministerku o svojom zámere informoval mailom, Šimkovičová však naň nereagovala. Ani prípadný nesúhlas ministerky však podľa Drličku nerobí samotný úkon neplatným.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. september 2024 09:27