StoryEditor

Cestovné kancelárie majú letné dovolenky vypredané už na vyše 70 percent

22.06.2024, 12:17
Autor:
TASRTASR

Najväčší záujem majú dovolenkári v tomto roku o Turecko.

Letné dovolenky v ponuke cestovných kancelárií sú už na približne 70 až 75 percent vypredané. Podľa viacerých cestovných kancelárií je v tomto roku o kúpu letných dovoleniek mimoriadny záujem už od spustenia predaja zájazdov first minute. Najväčší záujem majú dovolenkári v tomto roku o Turecko. Uviedli to oslovené cestovné kancelárie.

"Aktuálne máme na letnú sezónu vypredaných 70 percent kapacít. S kúpou letnej dovolenky odporúčame nečakať, nakoľko kapacity sa rýchlo míňajú a častokrát sa stáva, že dopyt počas letných prázdnin prevyšuje ponuku," uviedla hovorkyňa DER Touristik SK Alica Šipošová.

Cestovná kancelária Satur má predaných približne 75 percent kapacít, najžiadanejšie letné zájazdy sú už takmer vypredané aj v CK Hydrotour.

Počet predaných zájazdov pred letnou sezónou podľa cestovných kancelárií nasvedčuje, že tohtoročná letná dovolenková sezóna prekoná minuloročné čísla a presiahne úroveň spred pandémie.

Slovenskí dovolenkári čoraz viac nakupujú dovolenky v predstihu. Zvýšený záujem o letné dovolenky first moment zaznamenali viaceré cestovné kancelárie.

"Trend kúpy dovolenky v predstihu už dorazil aj na Slovensko a záujem o tzv. first moment zájazdy každým rokom rastie. Záujem o first moment na túto letnú dovolenkovú sezónu narástol medziročne o približne 20 percent, priblížila Darina Baranová z CK Satur. Dovolenkári pritom začínajú na nasledujúcu letnú sezónu nakupovať dovolenky už v jesennom období.

Medzi dovolenkármi je v tomto roku najväčší záujem o pobyty v Turecku. Nezaostáva ani Cyprus, Egypt, Tunisko či Grécko. Vyhľadávané sú tiež pláže na Malorke či v Chorvátsku, kde sa v súčasnosti už dá dostať aj letecky.

Veľký záujem dovolenkárov o kúpu letnej dovolenky v predstihu však zmenšil kapacity last minute pobytov. V období letných prázdnin môže dokonca dopyt po dovolenke na poslednú chvíľu prevýšiť ponuku. "Zaujímavé last minute ponuky budú skôr výnimočné, napríklad v prípadoch, keď niekto stornuje zájazd," upozornil Tomáš Lazarov z CK Hydrotour.

 

01 - Modified: 2024-09-03 11:42:08 - Feat.: - Title: Slováci dobiehajú málo dovoleniek počas covidu. Cestovky reagujú na dopyt, pripravujú exotické zájazdy 02 - Modified: 2024-08-11 15:32:39 - Feat.: - Title: "Čítajte si hodnotenia." Národný bezpečnostný úrad upozorňuje na podvodné ponuky lacných dovoleniek. 03 - Modified: 2024-08-04 09:11:00 - Feat.: - Title: Slováci a Česi najčastejšie dovolenkujú v zahraničí, Poliaci doma, ukazuje prieskum 04 - Modified: 2024-07-26 12:44:06 - Feat.: - Title: Hitom leta je Chorvátsko letecky. V kurze je aj iná destinácia, do ktorej ľudia neváhajú cestovať autobusmi 05 - Modified: 2024-07-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Dovolenkovú náladu môže prekaziť dopravná nehoda v zahraničí. Tu je praktický manuál, ktorý vám pomôže
menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. september 2024 09:06